L’IBI DE QUATRETONDA DELS MÉS CARS…

L’IBI DE QUATRETONDA DELS MÉS CARS…

IBI 2013

Segons es desprén del quadre anterior, Quatretonda és un dels pobles que més ha apujat el rebut de la Contribució Urbana els últims anys : el 57’1% des de l’any 2009. Una barbaritat si tenim en compte la crisi i els problemes econòmics pels que travessa la ciutadania. Malgrat les minúscules abaixades dels tipus impositius, el rebut es dispara any rere any i continuarà disparant-se el propers 7-8 anys si algú no ho apanya. La recaptació, per tant, també és de les més substancioses : 403.822 euros. Algun dia els senyors polítics han d’adonar-se que on millor estan els diners dels ciutadans és en la butxaca dels ciutadans. La Història no canvia molt… des dels orígens  dels temps els poderosos sempre han tirat mà dels impostos, dels diners, de les butxaques del poble-poble. Mentrestant ells, que si eres i no eres. Que si calatraves. Que si wurtels. Que si el 5% allà dalt, Andorres,ITVs….Ai, senyor! Un miracle! Un miracle necessitem i una neteja de soca-arrel !

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

4 Comentarios

 1. Emilio Oltra

  Més clar aigua, aixina és molt fàcil tindre superàvit, ingresse molts diners del pobres ciutadants a canvi no faig res, be, res si, vaquetes, exhibicions de cavalls, exposicions de Harley´s, i els diners al caixó, jo soles tinc una recomanació (encara que pot ser jo no siga el més indicat per a fer recomanacions) però és molt fàcil, i és la resposta que vaig a donar sempre a partir d´ara serà aquesta, se suposa que estem en democracia (encara que vist lo vist jo ho dubte moltes vegades) per tant on hi ha que parlar és en les URNES, a vore si hi ha alguna manera de canviar este desastre.

 2. Jose L. Oltra

  A l’hora de comparar he triat els pobles del voltant, que a més tenen un nombre d’habitats similar, Castelló de Rugat, Llutxent i La pobla del Duc. Es tracta de fer algo ràpid i senzill. Els he ordenat segons el tipus impossitiu per al 2014.

  ……………………………Quota líquida……………………… Tipus 2014
  Castello de Rugat…………….932.029€…………………………..0,83%
  Llutxent………………………..623.077€…………………………..0,66%
  Pobla del Duc………………..652.465€…………………………..0,60%
  Quatretonda………………….402.822€…………………………..0,60%

  Crec que està prou clar. Tenim, junt el la Pobla del Duc el tipus més baix. I som el municipi dels quatre que recauda menys. Però, per si açò fora poc, en el pròxim plenari anem a aprovar una proposta que hem presentat per canviar el tipus impositiu per al pròxim any 2015, baixant-lo al 0,50%.

 3. Rosa Mahiques

  Quan jo era menuda i portava les notes a casa, si eren més baixes que les de les meues amigues, mon pare em deia que m’havia d’esforçar més, i quan eren més altes i jo preguntava que qué pensava, ell em deia que no devia comparar-me amb ningú i fer tot el possible per fer la meua feina ben feta.D’ahí vaig aprendre que cal comparar-se amb a les coses bones i no amb a les dolentes.

  Comparar-nos amb altres pobles, a mi no em serveix de res. Hem de fer el millor per al nostre poble i prou! Si copiem alguna cosa, que siga alguna cosa bona i que no siga una excusa per apretar el cinturó del contribuient.

  Si altres pobles paguen més, doncs els seus habitants, que reclamen.Caldria vore també des de quan tenen feta la revisió cadastral. Jo reclame al meu i ho faig perquè crec que aquest impost pot ser més just.
  Per si de cas alguna persona vol pensar que el que vull és no pagar, des d’ací dic que això no és cert. Vull pagar com tots . I solament el que calga per cobrir les necessitats autèntiques del poble.

  Per altra banda, si és cert i vertader el que diu de que van a baixar el tipus impositiu de l’IBI al 0’50%, no em lleve el barret perquè no em porte, però felicite a la corporació que siga capaç de fer-ho, encara que siga una mesura electoral.

  Sempre recordarem qui la va pujar i qui la va baixar. Independentment de les excuses que es donen per tal de justificar una cosa injustificable.

 4. Emilio Oltra

  Jo tampoc pense en que siga bo comparar-se amb els demés, jo el que vullc és el millor per al poble i crec que hui per hui no tenim el millor, crec que no soles hi ha que comparar-se en economia, per a mi és tan important la economía com la cultura, perquè no ens comparem en Beniganim (només te que entrar en Beniganim Digital) i allí vora la proposta cultural que hi ha de tot l´any, festivals de música, ara estan fent un festival de curtmetratges,etc, etc o Llutxent que també te en estiu un Festival Internacional de Música, aci no, aci ho fem tot en una setmana que li diguem setmana cultural i que activitats culturals hi han ben poques i s acabat. Per posar-li un ejemple i esperm que programacions com estes no hajen eixit del poble, per que aleshores si ens comparen, serà per a saber que és el que no hi ha que fer, com la del mes de juliol per posar-li un ejemple, Thermomix i visita de la Peregrina…….Jo supose que això no estarà fet en mala intenció però crec que es burlar-se de la gent, presentar això com una programació cultural a un poble on segons diuen és el poble on més «carreres» hi han de la Vall d´Albaida que vol que li diga…….
  Tornant al aspecte econòmic, jo també pense que és una mesura electoral, sino, ¿perquè no ho va fer fa tres anys?. De tota manera benvinguda siga eixa rebaixa que be ens vindrà a la gent de a pèu, i per favor pose a treballar a la Regiduría de Cultura, que econòmicament estem be en el poble(700.000 euros de supeeràvit) però culturalment, deixa molt que desitjar.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES