EL I.B.I MÉS BAIX, I NOSALTRES TAMBÉ…

EL I.B.I MÉS BAIX, I NOSALTRES TAMBÉ…

IBI

Fa poques setmanes en esta casa mateix, en una font treta de un periòdic, es podía comprovar que el IBI de Quatretonda era més que car i dic més per què no es tracta soles dels diners que eixen de les nostres butxaques sino, en que s´utilitzen eixos diners.

Aci vos deixe els rebuts de 2013 i 2014 de ma casa, jutgeu vosaltres mateix, en l´any 2013, només 825,52 euros front a 863,84 en 2014.

Ha baixat l´IBI?.

Si a mi no en fallen els càlculs, en 2014, jo personalment he pagat 38,32 euros més.

Torne a preguntar:

Ha baixat l´IBI?

Ja se que ara els entesos en economía i altres ciències en diran: és que no has tingut en compte el tipus impositiu, els interessos, el IPC, etc, etc, etc, i sabeu que vos dic? Que ni entenc ni vull entendre, el que si que entenc perfectament és que en la meua butxaca hi han 38,32 euros menys que l´any passat.

Hi ha qui ens compara en pobles veïns , vaig sentir l´altre dia en el plenari que no s´anava a baixar més del 0,5 perquè així ho aconsellava el secretari, el que no sabía jo, era que el que manava de l’economía d’un poble era el secretari, però be, sempre aprenem coses noves.

M´agradarïa que hi haguera una poqueta més d’informació de la utilització dels nostres diners, un “desglose” si pot ser ,de quants diners es destinen a netetjar el poble, per exemple, a activitats culturals, conservació de patrimoni, etc, etc, ja que si no es neteja el poble, hi ha molt poques activitats culturals ( ja sabeu tots a què em refereixc quan dic activitats culturals), quan t’aparquen camions a la porta de casa i crides a la policía i s’enxufa un contestador automàtic, per tant no hi ha policía a determinades hores en el poble, deixant el poble desprotegit, ¿quin sentit té pagar estes quantitats mil.lionaries? ¿Per a qué són els diners?, ¿Estan en un caixó a l´ajuntament?

Comproveu els rebuts i voreu com l´IBI no ha baixat, jo 38,32 euros més que l´any passat.

Emilio Oltra

IBI.pdf by QuatretondaDigital

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

5 Comentarios

 1. Pepe

  La clau de la qüestió està en què quan es va fer la famosa última REVISIÓ CADASTRAL va ser quan els preus immobiliaris del mercat estaven pel núvols. Els preus de les cases estaven multisobrevalorades. El Cadastre va posar aleshores els impostos en relació al preu del mercat d’aquella època desafortunada per a demanar una REVISIÓ CADASTRAL. I clar, va ser tan sagnant l’augment d’aquest impost, que tenien vergonya de cobrar-lo de colp. Per això, DURANTT DEU ANYS aniran augmentant-nos aquella apujada tan dràstica i leonina poc a poc, any a any.
  És per això que L’I.B.I, per molt que abaixen al 0,5 o al 0,4…sempre anirà en augment al llarg de DEU ANYS. El problema està en els preus desaforats d’aquella època desgraciada. Només una nova REVISIÓ CADASTRAL podria nivelar i fer més normal aquest impost. Encara queden anys per a arribar a pagar el rebut real. És així. Per desgràcia.
  L’I.B.I és un impost el qual nodreix als ajuntaments directament de la jugular dels veïns a les arques municipals. Tu dius, Emilio, que ja que paguem tants diners, t’agradaria saber en quines coses se’ls gasten. Jo també voldria saber-ho. Però no ho sabrem mai. La transparència mostra les misèries de la condició humana. Mai sabrem al detall les despeses reals. Detall a detall. Cèntim a cèntim. Tot es camufla en les grans partides generals. Però mai sabràs per exemple,quants mòbils hi ha i hi ha hagut. Qui ha gaudit i durant quant de temps d’aquestes tecnologies. Els números on han cridat.
  També dius, Emilio que et crida l’atenció que un secretari mane més que un alcalde.És possible. Ells saben els secrets de les cases de les viles. I aquest personal, de vegades i des de la trastienda són el que tallen l’abaejo. Els alcaldes van i venen.Ells perduren.

 2. Rosa Mahiques

  Emilio, diuen que Sant Agustí meditava el misteri de la Santíssima Trinitat a la platja. Va trobar un xiquet que recollia aigua del mar amb una petxina. Sant Agustí li va preguntar que feia i el xiquet va respondre que estava ficant la mar en un clot que havia fet a la sorra. Quan Sant Agustí li va explicar que això era impossible, el nen va respondre: «mes impossible és que tu pugues clavar al teu cap el mistèri de la Trinitat».
  El que Agustí va voler ensenyar és que La Trinitat sobrepassa la raó infinitament i per això la raó no n’hi ha prou per entendre-la.

  Pues l’I.B.I. al nostre poble és com la Santíssima Trinitat. No n’hi ha raó humana que ho puga entendre. La van pujar a aquells que pagavem, la van revisar, la van recontrarevisar, diuen que la van baixar…però no sabem ni com, ni quant, ni per què ni per a qué, ni per a qui.
  Com molt bé dius, la neteja de carrers és poc plaussible, la «poli» no està tots els dies, a l’Ajuntament no els dona la gana fer-te una compulsa, els horaris dels funcionaris no els sabem, el que cobren tampoc. Hem arribat a un punt que l’I.B.I.podem dir que és un tribut confiscatori. Estem tornant a l’Edat Mitjana.
  «A lo dicho», no et calfes més el cap. Paga i viu la vida conforme pugues que de repartir i governar, ja tenim qui s’encarrega. I no ho dic sols pels que estan ara governant, ho dic per tots, perquè pam dalt, pam baix, tots patixen del matix mal.

 3. Emilio Oltra

  Tot el que dius ho tinc molt clar Pepe, aleshores per què no es fa un altra Revisió Cadastral?.
  No ho dic sols per mi, un altre cas que puc posar que sé de bona tinta és el de la meua banda de música, sí La Lira, que estem com a Hosteleria i Espectacles, encara que jo no se ni quina hosteleria es fa allí ni tampoc quins espectacles, a no ser que siga per que fem els concerts allí, si anem aixina acabarem per no poder fer ni concerts, de tota manera i comparant-se amb els pobles veïns (per ejemple Llutxent te local cedit per l´ajuntament i no paga IBI) en canvi nosaltres ja veus, local propi costejat de la butxaca de cada component de la banda, i damunt 2000 euros de IBI, pense que açò és un altre atentat a la cultura

 4. Pepe

  La lògica em diu que no els interessa fer una altra Revisió Cadastral perquè -crec jo- deixarien «d’arreplegar» la gran quantitat -tal vegada desmesurada per a un poble rural com aquest- que arrepleguen cada any.
  Estic d’acord que el que es paga ara és una desmesura i una barbaritat. Només nosaltres, els ciutadans, podrem algun dia acabar amb aquests abusos.Ja veus que ells no mouen fitxa. La tindrem que moure nosaltres.

 5. Emilio Oltra

  Axina és Pepe, totalment d´acord en tu.
  Salutacions.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES