Seleccionar página

L’INFORMADOR ARRIBA A LA VALL

L’INFORMADOR ARRIBA A LA VALL

informador1
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

L’INFORMADOR arriba a la Vall

No sé com s’ho faran, ni qui són aquestos de L’Informador, la capçalera d’un setmanari d’informació comarcal que en paper s’edita a Xàtiva per a les comarques de la Costera i de la Canal i, que amb dotze anys de vida i una tirada gratuïta de més de 6000 exemplars és una de les tantes o de les poques publicacions gratuïtes que ha sobreviscut a la crisi que a hores d’ara, i segons llegim en el seu darrer editorial, pensa incrementar la seua àrea d’influència cobrint a partir d’aquest dia quinze la Valld’Albaida, una expansió externa que anirà acompanyada d’una altra d’interna amb el desig fet públic d’augmentar el nombre de pàgines impreses.

Els pilars bàsics d’aquest mitjà, segons resa l’editorial esmentat, són la informació de proximitat, local i comarcal d’una banda, i la seua gratuïtat, de l’altra, dos ingredients bàsics perquè una publicació se’n puga reeixir, sempre és clar, que aconseguisca els recursos publicitaris suficients com per no naufragar en l’intent, que pel que sembla i com diu si viuen el seu any dotzé, bé ho estan aconseguint. Un apartat aquest, el de la publicitat, on no ha de ser poc important, o això suposem, la contractada per les institucions, fet aquest que obligarà a seguir una línia editorial a més de lliure, exquisida, doncs no oblidem com se les gasten alguns responsables amb els diners públics.

Desconec qui és l’empresa, ni sé qui és al darrere d’aquest mitjà, només fullege de tant en tant algun exemplar, entre d’altres raons, i sobretot, perquè quan d’habitud ix al carrer ja he ultrapassat el port de Benigànim però, he de dir que des de fa un temps el trobe amb molla, el trobe un mitjà amb contingut que val la pena de rellegir si tens l’oportunitat, i que a més a més, i bé que m’agrada i m’alegra destacar-ho, és una publicació íntegrament en la nostra llengua (puc dir en català encara?), això sí, “sálvese las partes”, és a dir, tret de la publicitat. Cert és que en aquest apartat, el de la llengua, els traductors i/o correctors electrònics de vegades juguen alguna mala passadeta, provocant algun solsidet, què hi farem, millor fóra que pogueren aconseguir recursos humans que bons llicenciats tenim, però encara avui, o avui més encara, la llengua continua sent un compromís, i si no mireu altres mitjans comarcals, com aquella televisió que des d’Ontinyent sembla, a mi m’ho pareix almenys, dirigida a marcians,  per la llengua, que supose no haurà canviat encara.

Desconec, ja dic, com serà la distribució de L’Informador, i si el repartiran els quiosquers en companyia del periòdic, de qualque revista o de qualsevullga menja ensucrada, més encara, desconec si una de les nostres conveïnes i periodista, Maria Sentandreu, continua col.laborant-hi, ho desconec, tot i que ara vosaltres, lectors de QD, no podreu al.legar ignorància, almenys si en teniu de curiositat.

informador2
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Benavent

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 649 Visites totals,  5 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

ESTADÍSTIQUES

 650 Visites totals,  6 Visites avuí

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics