EDUCACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE «GÈNERE»

EDUCACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE «GÈNERE»

logorosamari

 

Estem tips d’escoltar a les noticies, de llegir a la prensa de paper i a la digital el nombre de dones que han mort per “violencia de gènere”.

No n’hi haurà cap mandatari que siga capaç de parar aquesta escalada? Solament saben tirar-se els morts al cap? Que si en els anys 2008-2011 va ser quan més mortes va haver, que si enguany el ministre nosequín l’han nomenat com a verdugo per rematar lleis absurdes, que si Rajoy, que si Zapatero…ja està bé!!!   Ja està bé!!!!

Preguntem-nos mirant enrere quanta gent s’encenia un cigarret en un autobús, en un hospital, en un col·legi sense que això ens cridara l’atenció.

Doncs bé, poc a poc, al llarg d’una vintena d’anys, ens han re-educat i hui sembla que aquell que encén un cigarret en un lloc “prohibit” és com un…delinqüent? Un boig?

Per què no fem el mateix amb els maltractadors? No obtindrem resultats de forma inmediata, però potser que salvem la vida d’alguna dona que anava a acabar en les mans d’un mal-educat social.

Campanyes publicitàries permanents  a la ràdio, a les TV, a les escoles, a les consultes de metges, als hospitals, als ajuntaments…que siga eixir de casa i topar-nos amb el cartell de NO A LA VIOLÈNCIA ( qualsevol violencia) i poc a poc, com el “calabobos” el missatge anirà entrant-nos al cap i anirem fent-lo nostre, será part del nostre ADN.

N’hi ha gent que pensa que les persones es poden poseir com les coses, i no, no és així.

Podrem voler molt a una persona, a un fill, a un germà, però si aquestos per qualsevol motiu volen eixir de les nostres vides  no tenim dret  a matar-los ni a retindre’ls al nostre costat . Ens farà mal el cor, el cap, tot el cos, però no podem tallar-los la seua llibertat. Si un fill se’n vol anar al Tibet de monjo, no ens agradarà però ha d’anar-se’n, si la nostra parella no vol continuar al nostre costat, ha de volar on vulga, si els nostres amics decideixen deixar de       ser-ho, els hem de respectar.

Hem de gravar a foc en el nostre ADN que les persones no són propietat de ningú.

Rosa

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES