EL DIA DE NADAL A POQUETA NIT PELS CARRERS DE QUATRETONDA

EL DIA DE NADAL A POQUETA NIT PELS CARRERS DE QUATRETONDA

                                               El dia de Nadal a poqueta nit, els carrers són un desert. Només els  llums multicolors d´alguns balcons. Verdes guirnaldes i representacions dels jesusets en llenços multiformes  deixen darrere la vida interior que s´ha desenvolupat dintre de cada casa. El ritual nadalenc s´ha tornat a repetir. Bons menjars. Pecats de gula front la senzillesa d´Aquell que acaba de nàixer. La missa del gall fou ahir a les 8 de la vesprada.El seu cant -el del gall- va anunciar enguany la nit i no el dia. Aquesta gran solitud convida a observar el paisatge urbà pels carrrers del poble en estat catatònic. Endormiscat. Tot té el seu misteri. Fa fred. La piscina,  salvant les distàncies, sembla algun edifici de la Ciutat de les Ciències i les Arts.

                                            Retornem a casa. El foc ens espera. Luxe oriental, això del foc, dic.M´agrada seure al costat del foc. Un dels hàbits que encara perviuen al poble amb prou força.Una de tantes coses que em captivàren quan vaig treure el cap per aquests indrets. Diguen el que diguen, el foc és el foc, malgrat les fatiques que ocasiona la seua posta en escena. Avuí no he volgut sopar. Un got d´aigua «de vichy catalan» intenta posar ordre a un estòmac castigat per la tradició, davant la impossibilitat de poder fugir de la fira gastronòmica d´aquestos dies. Demà serà un altra dia.

pepe romero-nieva

2 Comentarios

  1. Josefa y Joaquina

    Pepe, nosotras también paseamos dos días antes por el pueblo para ver los balcones iluminados y adornados, gracias por regalarnos estas fotos tan bonicas.
    y sí en casa con el fuego encendido, parece más Navidad.
    Feliz año nuevo

  2. Rodolfo

    Pepe, és un plaer entrar en QD, qué virguería la col-laboració «el día de nadal a poqueta nit pels carrers de Quatretonda»! , vaja muntant de fotografies, i regust de comentari amb la seua descripció del ritual nadalenc, el seu retorn a la llar, propet del foc; i jo estic amb tu :»diguen el que diguen, el foc és el foc». Rodolfo Canet

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES