Seleccionar página

EL DIA DE NADAL A POQUETA NIT PELS CARRERS DE QUATRETONDA

EL DIA DE NADAL A POQUETA NIT PELS CARRERS DE QUATRETONDA

                                               El dia de Nadal a poqueta nit, els carrers són un desert. Només els  llums multicolors d´alguns balcons. Verdes guirnaldes i representacions dels jesusets en llenços multiformes  deixen darrere la vida interior que s´ha desenvolupat dintre de cada casa. El ritual nadalenc s´ha tornat a repetir. Bons menjars. Pecats de gula front la senzillesa d´Aquell que acaba de nàixer. La missa del gall fou ahir a les 8 de la vesprada.El seu cant -el del gall- va anunciar enguany la nit i no el dia. Aquesta gran solitud convida a observar el paisatge urbà pels carrrers del poble en estat catatònic. Endormiscat. Tot té el seu misteri. Fa fred. La piscina,  salvant les distàncies, sembla algun edifici de la Ciutat de les Ciències i les Arts.

                                            Retornem a casa. El foc ens espera. Luxe oriental, això del foc, dic.M´agrada seure al costat del foc. Un dels hàbits que encara perviuen al poble amb prou força.Una de tantes coses que em captivàren quan vaig treure el cap per aquests indrets. Diguen el que diguen, el foc és el foc, malgrat les fatiques que ocasiona la seua posta en escena. Avuí no he volgut sopar. Un got d´aigua «de vichy catalan» intenta posar ordre a un estòmac castigat per la tradició, davant la impossibilitat de poder fugir de la fira gastronòmica d´aquestos dies. Demà serà un altra dia.

pepe romero-nieva

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by quatretondadigital (see all)

2 Comentarios

 1. Avatar

  Pepe, nosotras también paseamos dos días antes por el pueblo para ver los balcones iluminados y adornados, gracias por regalarnos estas fotos tan bonicas.
  y sí en casa con el fuego encendido, parece más Navidad.
  Feliz año nuevo

 2. Avatar

  Pepe, és un plaer entrar en QD, qué virguería la col-laboració «el día de nadal a poqueta nit pels carrers de Quatretonda»! , vaja muntant de fotografies, i regust de comentari amb la seua descripció del ritual nadalenc, el seu retorn a la llar, propet del foc; i jo estic amb tu :»diguen el que diguen, el foc és el foc». Rodolfo Canet

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

pels morts COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics