Seleccionar página

BEQUES ÈTIQUES ?

BEQUES ÈTIQUES ?

beques_etiques
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

La concessió d’ajudes, beques, subvencions i altres… necessiten i és necessari un procés transparent tal que s’ha d’evitar la més mínima escletxa al dubte i de mètodes obscurs. És per això que donem la nostra opinió al voltant d’un assumpte que ens preocupa i ens fa pensar i dubtar.

L’opacitat i el tenebrisme és tant… la desvergonya i la caradura és tanta…que no els importa creuar una i altra vegada les línies vermelles de la decència. Han d’acceptar que hi ha gent que encara manté els seus processos cognoscitius intactes, per tant, l’insult a la intel·ligència no es pot permetre. No els importa anar i tornar a l’altre costat de les línies roges. Són així d’espabilats i atrevits. I com que ho han fet una i altra vegada i no els ha passat res, doncs no paren ni pararan mentre aquells que tenen l’obligació i la potestat d’aturar-los no ho facen. I no ho fan perquè la política clientelista els obliga a passar per alt la mateixa llei.

[pullquote]Han d’acceptar que hi ha gent que encara manté els seus processos cognoscitius intactes, per tant, l’insult a la intel·ligència no es pot permetre.[/pullquote]

Un codi deontològic, o dit d’una altra forma, la meua conciència, no em deixaria en pau si jo, incrustat d’una forma o d’altra en els àmbits de poder atorgadors, haguera de ser el beneficiari directament o indirecta dels diners dels impostos de la meua gent, dels ciutadans del meu carrer, de la gent del meu poble,  dels meus amics, dels meus familiars.

La destinació dels diners públics, dels nostres diners, i a més a més, en èpoques de retallades cruels, en èpoques difícils com a conseqüència de robatoris de guant blanc durant dècades i d’una pèssima administració dels recursos, s’ha de mirar amb microscopi.  S’ha de mirar que els nostres diners beneficien a tots, A TOTS.

Les ajudes individuals amb fins merament particulars, que no han de repercutir en el benestar general de la comunitat, a més de ser qüestionables, són injustes en temps de crisi, en temps de caresties, en temps en què s’està passant fam literal. Clar està, no és el mateix una beca a l’estudi per a una persona que no té recursos demostrats, que una beca per a que practiques un esport «X» determinat. Si per a més INRI els beneficiaris de les beques són familiars directes o indirectes dels òrgans de poder polítics o administratius atorgadors dels diners públics, s’estan travessant les línies roges de la desvergonya més descarada i cruel.

[pullquote]Les ajudes individuals amb fins merament particulars, que no han de repercutir en el benestar general de la comunitat, a més de ser qüestionables, són injustes en temps de crisi, en temps de caresties[/pullquote]

No podem invertir la lògica del procés: pensar en primer lloc en les persones determinades. En segon lloc, instituir unes ajudes ex-professo. En tercer lloc, ser jutge i part en el procés. I per últim,  arreplegar els diners del poble.

Ara comprenc allò d’ esportistes d’èlit !

Us deixem CONVOCATÒRIA DE BECAS Y AYUDAS DE L’AJUNTAMENT DE QUATRETONDA (2013) i per una altra banda CONVOCATÒRIA DE BECAS Y AYUDAS DE L’AJUNTAMENT DE RIVAS-VACIAMADRID (2012). Em podreu dir que s’han calfat molt el cap en les bases de la convocatòria pensant en l’entorn de Quatretonda. Qui se l’ha copiada de qui? Continue sense comprendre. Estaré tornant-me boig? Vegeu el mateix que jo?

[pullquote]Estaré tornant-me boig? Vegeu el mateix que jo?[/pullquote]

El primer que canta és que estan redactades en castellà, quan quasi sempre, tota la documentació de l’administració local  és en Valencià. En segon lloc, les formes i l’argumentació d’aquestes bases no corresponen…no corresponen… la prova irrefutable la teniu després d’un curt i eficaç procés d’investigació : són unes BASES COPIADES I PLAGIADES. Com si es tinguera pressa en acabar prompte el procés.

[pullquote]la prova irrefutable la teniu després d’un curt i eficaç procés d’investigació : són unes BASES COPIADES I PLAGIADES. Com si es tinguera pressa en acabar prompte el procés[/pullquote]

Les dues convocatòries són pràcticament idèntiques. Copiar y pegar. S’ha treballat de calent fent hores extraodinàries ben pagades per a redactar aquestes bases !.  Són tan bones que fins i tot l’Ajuntament de RIVAS-VICIAMADRID se les ha copiades. Que passen el tràmit. Que els resignats ciutadans no entenen de procediments. Rapidet i avanti ! Que el rebut dels impostos estan al caure. Amb pujades sorprenents. El poble paga. El poble calla. El poble plora. Els diners del poble, per al poble.

Bases Quatretonda by QuatretondaDigital

Rivas Viciamadrid by QuatretondaDigital

***

FONTS

 -AYUNTAMIENTO DE RIVAS VACIAMADRID

-AYUNTAMIENTO DE RIVAS VACIAMADRID (II)

 

***

 

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 81 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

8 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  El que més m’ha agradat a mi d’això de les beques és que diu que són per a quatre xiquetes. Falta que els posen noms i cognoms i que si de cas n’hi ha una cinquena xiqueta que no puga accedir a la beca.
  També n’hi ha xiquetes del nostre poble que destaquen, i molt, en gimnàstica rítmica; per què no els donen beca a estes persones? Discriminació.
  És molt fort!!!
  Sé que al cap els donaran la beca, però si tingueren un poc de vergonya, solament un poc, ni se’ls havera passat pel cap demanar-ho. I per supost als nostres governants ni se’ls deuria de passar pel cap donar-ho.
  S’han dissenyat les bases després de conèixer qui són les nenes?
  Quan van a competir porten el nom de Quatretonda al banyador? O naden sota el nom del club al que pertanyen?
  Vergonya Senyors, vergonya!!!

  Sempre s’ha dit que n’hi ha gent que per una pesseta fa una mort. I que gran veritat és!!!!

  Per a ser esportista d’èlit fan falta més requisits que el simple fet de dir que ho són.

  I qui vulga saber-ho que ho llegeixi:

  http://www.cult.gva.es/dgd/infydatos/Decreto_dxtistas_elite.pdf

  Més valdria que es vetlara pel benestar de totes les persones del poble i no d’unes quantes!!! I quan s’haja de fer una compulsa, que la facen.

 2. Joanjo Oltra

  Hola Pepe, he llegit l’escrit i he de dir que estic d’acord en moltes de les coses que dius. Potser t’has oblidat de mencionar, al meu parer, aquelles persones que, tenint recursos, s’empadronen a casa d’algun familiar (siga tio, tia, avi o avia) per tal de que conste que no hi han ingressos suficients al domicili familiar i poder «arreplegar» així alguna beca (si, sorpresa, hi ha persones que ho fan). El nostre codi deontològic (deontología per a qui no ho sàpiga té a veure amb el sentit del «deure», d’allò que es deu i no es deu fer) ens diu que això també és un acte de poca vergonya i falta de solidaritat amb la gent que està passant fam, o amb altres que vertaderament no tenen recursos per poder estudiar fer açò que estem mencionant aci. I açò també ha passat, com altres coses, en temps de vaques grosses i flaques. No és la grossor i flaquesa de les vaques la que importa aci, sinò la de la qualitat humana de cadascú.

  • Pepe

   Completament d’acord amb tu. Fins l’última coma. Dit açò, tots els casos no es poden incloure : no tenim prou espai. Es tractava de la forma i el «modus operandi».Esgarrifador. Fets provats. Temps hi haurà d’analitzar altres desgavells, altres actuacions, altres «modus operandis».

 3. jordi nadal

  Més enllà de la situació econòmica, que es la que es jo soc dels que pense que s’ha de promocionar l’esport com a font de salut i també l’esport d’èlit. La pregunta es, on està l’elit, com medim això?
  En este poble, i sobretot este ajuntament no es fan bé les coses, quan venen les eleccions ens omplim la boca de participació ciutadana, i despres participa un assoles.
  Jo crec que si l’ajuntament decideix que 6000€ del pressupost es dediquen a subvencionar l’esport, i s’han de fer unes bases o una ordenança, el que no pot ser es que se la copien de un lloc (damunt a mi l’alcalde em va dir que la ordenança estaven redactant-la uns abogats, i ara veig el que tu has penjat…), la porten a la comisió i al plenari, l’aporven amb els vots de PP sols, sense debatreu ni demanar colaboració, jo crec que som prou grandets, per a convocar els clubs esportius del poble i demanar opinions, saber el funcionament i les prioritats de cadascú i després amb la colaboració de tots els grups de l’ajuntament redactar unes ordenançes que ajuden a tots.
  El dia que es van aprovar les ordençes al plenari, nosaltres ja varem dir que les beques estaven dirigides, les ordenançes estaven fetes a consciència.
  Pepe, el que et deixes al comentari que per a mí es el més gros de tot, lo de les xiquetes es una petita part, el gros 5000€ van destinats al club de fútbol, just el any que menys equips hi han, sols 1 (l’any passat 3 equips 2000€), que no dic jo que no es mereixen una ajuda, pero xoca que no hi ha ni un € per a amics del buscarró, fuig que et xafe, club de raspall, grup de teatre, penya bouera, dorresment, grup de danses…., que dic jo que fan igual o més coses pel poble, per la gent jove i la gran.

  • Rosa Mahiques

   Efectivament Jordi. Si cal fomentar l’esport com a font de salut, que es fomente. Però el que no es pot fer és afavorir un o dos esports únicament.
   Tan saludable és fer natació com fer senderisme, ciclisme, raspall, gimnàstica rítmica, teatre, balls populars…i tots aquestos esports i activitats tenen molta més gent que es pot beneficiar de les ajudes.
   Si es van llevar subvencions, es van llevar per a tots, i si es tornen a donar que les donen per a tots.

   I per altra banda, si això de l’equip d’abogats és cert, supose que no hauran cobrat res per fer les bases, perquè si fóra així em recorda a algun cas de families reials que cobraven per copiar informes d’internet.
   Ja està bé de manipular el llenguatge, d’alterar el sentit de les paraules i d’intentar enganyar-nos.

   • jordi nadal

    crec que estem d’acord, has començat amb un però, però acabes diguent el mateix que jo.

 4. david bellver

  si tots els que hi ha en la llista s’assabenten de la subvenció del poble de quatretonda, poden també sol·licitar-la, no?? s’empadronene en Quatretonda i a gaudir de la subvenció??. Patetic el tema de la subvenció i la distribució d’esta

  Encara estan a temps de rectificar, i si han de repartir que siga de manera més justa i equitativa entres clubs, entitats i associacions del poble, si veritablement volen afavorir el interes general dels veïns de Quatretonda. I sinó és així, amb un exercici de voluntarietat, que deixen de representar-nos.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 al nostre poble deurien ser recordades per sempre d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics