Seleccionar página

AIXÒ ÉS NOTÍCIA, SÍ.

AIXÒ ÉS NOTÍCIA, SÍ.

bibliotecaquatretonda
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Crec que és una bona notícia i en conseqüència no serà massa publicable, més encara quan el fet noticiat no és cap servei, dotació o construcció nova, simplement es tracta del manteniment i/o ampliació d’un servici ja prestat, vegeu sinó allò fet públic aquestos dies i referit concretament a l’ampliació de l’horari que presta la biblioteca municipal, sí senyor, que a mi aquestes no-notícies m’agraden, perquè lluny queden ja aquell altre temps en què l’ajuntament tancava la sala de lectura en estiu, fet que em feia pensar si hagueren tancat també la piscina, per exemple. Aquell fet, el del seu tancament en període estival sí que era noticiable, justament en la temporada més propícia a l’intercanvi bibliogràfic pel temps lliure, vacances, la biblioteca tancava. Així que és una bona notícia.

 Una biblioteca aquesta que el proper l’any farà els seus bons quaranta anys, la tercera biblioteca de la Vall d’ [pullquote]La biblioteca, com tot, és un present fet de detalls del passat, com el d’aquesta ja referida no-noticia, el futur però, dic del futur a llarg termini de les biblioteques en un món cada cop més digital i electrònic on les vies i els suports de transmissió de la informació han de canviar per força no sé ja quin serà, ni tan sols si conservaran el nom. És convertiran en museus?[/pullquote]Albaida, un espai de llibres que en els darrers temps ha viatjat, em sembla, més del necessari, fet pel qual em demane si serà ja l’actual el lloc adequat i definitiu per al futur on a més dels serveis que presta ha d’encabir l’entrada de materials nous o noves donacions, així com també el dipòsit i l’emmagatzematge d’altres que han perdut actualitat però que formen part del fons bibliogràfic municipal.

Al respecte de les “donacions” particulars de llibres crec que s’haurien de potenciar i recompensar de la manera que s’hi recompensen aquestes coses, ara, també m’agradaria dir que algunes vegades, i parle d’altres casos que conec de fora, sembla que en ocasions s’hi dóna allò que ens sobra, i això tampoc és.

Una biblioteca, més concretament un espai o edifici de llibres al qual encara no li he conegut cap rètol adequat i convenient amb el seu nom, i dic mentida conscientment perquè durant una temporada, tal vegada anys, hi hagué una espècie de cartell fet d’aquelles lletres com si d’una espècie de dymo metàl.lic es tractara que pegades una a la vora de l’altra se situava sobre la llinda de la porta.

Una biblioteca també per la qual han passat, com no podria ser d’altra manera, diferents bibliotecaris, majorment mestres, majorment joves, com potser s’esqueia per allò del bregar amb els treballs escolars fóra d’horari que allí s’hi feien, fins i tot algun d’ells ha sigut després alcalde, sí. Quantes coses no podrien dir-nos d’aquest centre cultural, i si no me’n deixe cap fora, Fedrico, el de les Vaques –el primer bibliotecari municipal- Irene de Tacones, que no s’hi troba entre nosaltres, David, el de David, una xiqueta de la Flor, lamente no recordar ara el nom, Teresa de Panxeta i al present l’Encarna. De l’ordre cronològic no me’n faig responsable tot i que només admetria el canvi d’una casella.

La biblioteca, com tot, és un present fet de detalls del passat, com el d’aquesta ja referida no-noticia, el futur però, dic del futur a llarg termini de les biblioteques en un món cada cop més digital i electrònic on les vies i els suports de transmissió de la informació han de canviar per força no sé ja quin serà, ni tan sols si conservaran el nom. És convertiran en museus?

 benavent

biblioteca quartondina
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 79 Visites totals,  4 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Avatar
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Avatar
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

2 Comentarios

 1. Avatar

  Açò també és una notícia, però mala, tant que ni m’ho creia quan m’ho contaven aquestos dies pensant-me que es tractaria d’algun malentés i no, que avui he llegit una opinió al diari referida a l’eliminació per part de la Renfe, o com siga s’hi diga ara, del descompte en el bitllet d’anar i de tornar de rodalies que per entendre’ns ara el «vaigitorne» a València en tren ens eixirà per unes 1500 pts. I a sobre, i a certes hores, igual has d’anar dret.

  • Avatar

   Doncs anirem en cotxe. O en autobús. O a peu. Si és que…no pensaran dixar res en peu ?

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

pels morts COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics