Seleccionar página

JO M’ ACUSE SENYOR DIRECTOR

JO M’ ACUSE SENYOR DIRECTOR

Signa Benavent
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

M’acuse perquè estos dies ha retornat i se m’ha fet present un fet, no sé si dir anecdòtic que vaig viure en primera persona fa un bon grapat d’anys i el qual creia ben oblidat, o això volia jo, sota la crosta dels anys transcorreguts des d’aleshores. De manera que com si d’una mena de retrospecció es tractara el meu sistema m’ha fet reviure aquella primera classe que oficialment vaig impartir (subratlleu la paraula impartir) a un grup d’alumnes de primer, crec, de BUP d’un institut de València del barri de la Malva-rosa.

I què va tindre d’especial o de particular aquella primera lliçó perquè no siga de bona memòria per a qui subscriu açò s’hauríeu de preguntar. Abans però de contestar-vos val a dir que es tractava d’una classe de pràctiques circumscrita en l’aleshores curs de capacitació o d’aptitud pedagògica que et permetia de poder exercir d’ensenyant “oficial”, aleshores només s’havia de practicar una classe, tutorats o acompanyats pel professor titular corresponent.

La veritat és que no recorde massa bé en extensió de què vaig parlar, que també m’hi devia trobar ben nerviós aleshores, però la impressió que sempre he tingut és que vaig eixir d’allí, de l’aula i d’aquell institut com un “blavero” de pro, i jo no sóc massa partidari de les etiquetes encara que resulten còmodes d’utilitzar.

I tot això seria conseqüència segurament d’exposar jo el tema del segle d’Or de les nostres lletres, centúria d’esplendor llibresca lligada a l’èxit paperer tan destacat a la comarca de Xàtiva i, amb aquesta brosta, la professora tutora em va ensarronar i em va fer repetir, recalcar com si les meus pobres paraules foren un argument d’autoritat, que els catalans mai no serien el bressol del paper i que València era la cuna del llibre imprés. Fet aquell que em recordava la coneguda cerimònia de la confusió expressada en aquella frase celebèrrima del “mos eu volen furtar tot”.

De manera que ja em teniu, novató, desentortant com un heroi de còmic algun que altre mal endreç catalanista que “tant abundava” a l’època. El problema és que ara que ha retornat no deixe de pensar-hi, si més no quina nota devia posar-me perquè jo recorde la professora satisfeta i cofoia de la meua actuació. Pecat de joventut que ara descarreguem.

Benavent

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 315 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics