Seleccionar página

IVª PEREGRINACIÓ QUATRETONDA – REIAL BASÍLICA (VALÈNCIA)

IVª PEREGRINACIÓ QUATRETONDA – REIAL BASÍLICA (VALÈNCIA)

PERE
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

El Consell Parroquial de l’Església de Santos Juanes de Quatretonda informa que durant els mesos de març, abril i maig d’aquest 2015 tindrà lloc la IVª Edició de la Peregrinació Quatretonda – Reial Basílica dels Desemparats de València.

En la primera de les quatre etapes, fixada per al diumenge 22 de març, els peregrins recorreran una distància de 26 Km entre les poblacions de Quatretonda i La Pobla Llarga. Partint de la Plaça del Campanar del nostre poble, els participants travessaran la pintoresca Serra de Quatretonda fins arribar a Pla de Corrals. Una vegada allí es dirigiran cap a la localitat de Barxeta, ja en la comarca de La Costera, per a seguir en direcció Rafelguaraf, una de les portes meridionals de la Ribera Alta. Seguint l’itinerari marcat per sendes i camins rurals, circumdats de tarongers, els peregrins gaudiran d’un bell entorn paisatgístic que ha esdevingut estampa típicament riberenca i valenciana.

En la segona etapa, que es celebrarà el dia 19 d’abril, es recorreran els 18 Km que hi ha entre La Pobla Llarga d’Algemesí. En aquesta jornada els peregrins seguiran l’itinerari de l’antiga Via Augusta per terres de la Ribera del Xúquer, camí que posteriorment aprofità la denominada Ruta de Llevant del Camí de Santiago. Després de passar pel centre de Carcaixent, bressol del conreu de la taronja, es dirigiran cap a la capital de la comarca de la Ribera Alta, Alzira. Travessada una de les vies principals d’aquesta, l’Avinguda del Sants Patrons, els peregrins passaran pel nucli antic en direcció a les muralles medievals i el noucentista pont de ferro que sobrepassa el Xúquer. Un poc més avant, en la creu coberta del camí de València, lloc on la tradició situa la mort de Jaume I, es farà una parada per retre un senzill homenatge al fundador de l’antic Regne de València. L’etapa finalitzarà en Algemesí, municipi que recentment ha vist com la seua Processó de la Mare de Déu de la Salut ha sigut declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat .

El dia 26 d’abril, en la tercera de les etapes, els peregrins caminaran durant 23 Km, els que separen Algemesí i Silla, ja en la comarca de L’Horta. Una vegada finalitzada aquesta, sols quedarà per recórrer el tram entre Silla i València, trajecte reservat per a la quarta i última etapa, prevista per al dia 3 de maig, dia en què els peregrins arribaran a la Reial Basílica.

Tal i com ocorregué en les edicions anteriors, aquesta jornada comptarà amb una sèrie d’actes que tindran inici al nostre poble, Quatretonda, i que ressenyem a continuació:
A les 9’00 h. del matí es celebrarà una oració i la benedicció dels peregrins. Seguidament, a les 9’30 h., s’esmorzarà als voltants de l’ermita de Sant Josep i, mitja hora més tard, a les 10’00 h., està prevista l’eixida dels autobusos en direcció a Silla, on una hora després començarà l’última etapa: Silla – València. En la pedania de La Torre els peregrins dinaran als locals de la parròquia de Santa Gràcia i a les 15’00 h. està prevista l’eixida cap a la Basílica. Cal dir que a aquesta hora eixirà des de Quatretonda un autobús amb totes aquelles persones que, per diversos motius, no puguen fer a peu l’etapa. Finalment, a les 17’30 h., es rebrà als peregrins en la Basílica del Desemparats, on els peregrins faran una ofrena floral a la Mare de Déu. Per últim, solament dir que enguany, a més de demanar-li a la Verge la seua intercessió per tots els peregrins, vinguts de diverses localitats de la Vall d’Albaida i La Costera, es pregarà en acció de gràcies per la seua visita a Quatretonda.

Ignacio Gimenez Combres.

peregrins
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

4ª peregrinacio
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 338 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics