Seleccionar página

FALLES 2015

FALLES 2015

FALLES 2015
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Un altre any falles pertot arreu.

Música, traca, flors i festa, sempre la festa al Levante feliz.

Un altre any els savis tertulians mesetaris, i no tant mesetaris, tornaran a qualificar-nos als valencians de gent balafiadora, de què sempre estem de «divertisión» i que no som gens productius.[pullquote]…si repassem una mica els últims temps podem veure per tota la nostra geografia: saqueig a mansalva, falta de sentit comú, incompetència financera i més si cal política…[/pullquote] De què és una marca que va amb nostre caràcter, pel que es veu, i que la corrupció ens la donen de fàbrica només en vindre a aquest món. De segur que l’immensa majoria de «españolitos» no sap si existim, ni com som. Encara que la televisió s’encarrega de recordar als espectadors que per ací viuen uns conciutadans molt estranys i dels que no s’ha de seguir el seu exemple. I no direm res d’algun polític que altre que ens aprofita de mostra i d’arma letal per donar-li al cap del contrari. L’advertiment de què no s’ha de copiar «al valenciano» l’acaba de fer un d’aquestos predicadors allà per terres del «noble pueblo andaluz».

Fa uns anys vaig llegir que el senyor president d’una autonomia històrica (?) en un discurs electoral digué que «hemos de tomar medidas para no acabar como Valencia» (Toma ja!)

En un altre «mitin», on n’havien dos peixos grossos d’un partit nacional, un assistent clamà abans de començar la xarramenta de torn el polític: ¡Valencia, a ver si arregláis lo de Valencia!

 Qui és el culpable de la percepció que tenen per ahí fora de nosaltres?

No sóc jo el més indicat per anar ficant un «san benito» a l’heretge, però si repassem una mica els últims temps podem veure per tota la nostra geografia: saqueig a mansalva, falta de sentit comú, incompetència financera i més si cal política que, entre altres, i tots plegats són uns factors que adoben el terreny on creix aquest rebuig nacional igual com ho fa en una vinya el gram on les arrels, ho sabeu de sobra, són profundes, difícils d’eradicar en aposentar-se’n còmodament i sempre sense permís de l’amo del bancal.

 Parlava de culpables i pense que som un país que pateix de falta de cohesió dels membres de la seua societat, que s’ha tingut que reinventar novament allà per les darreries  del segle XIX, que continua sense saber què és, qui som i que últimament s’ha deixat arrastrar: per l’ostentació, l’enriquiment fàcil, la corrupció i el meninfotisme.

Som un barrejat de gent on cadascú va a la seua i que el personal de la resta nacional ens veu com un problema quan fou nostra terra, sobre qualsevol altra, una solució econòmica durant la postguerra!

 Estem en falles, i ni Sant Pere ni els seus acòlits ens tenen en consideració. Plou i plou quan durant tot l’hivern ni se n’ha vist una gota. Potser que eixa siga la notícia que destacaran amb força de la festa fallera els mitjans de comunicació i en veure cremar monuments fets per mans d’escultors verdaders, més d’un benintencionat patriota dirà:

«así les va, quemando el dinero con lo que cuesta de ganar».

 Mentrestant nosaltres cantem a cor:

Visca el pa,

visca el vi,

i visca la mare

que mos ha parit !

 

PS — Com estem en falles podeu cremar lo que acabe d’escriure. Teniu el meu permís. JE M’EN FOUS.

Salva

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 561 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

Salvador Alberola

Salvador Alberola és un lliurepensador que estima el seu poble.Des de la llunyania difon el seu pensar i la seua concepció del món.És conscient de la realitat que l'envolta i amb el seu criteri i estil opina i desenvolupa el seu pensament. La poesia,l'assaig i "les coses del seu poble" es veuen reflectides en aquestes pàgines.

6 Comentarios

 1. Salva

  Que passeu bon dia del Sant els Josep, Pep, Pepe, José, Pepito, Pepico…

  • Pepe

   Gràcies.També felicitats als Enju !

 2. Salva

  I Josefa, Pepa, Pepica, Pepita, Josefina, Jòsse…

 3. Pepe

  Visquen les falles! Visca el món feliç! A la fi, tots volen pujar al famós balcó:Tiris i Troians.Cada any, quan s’acosta el caloret, retorna el ritual (ritual no ve de Rita) i re-torna la risa i l’esperpent valencià.O l’esperpent levantino.Puro i fino.Quina cosa hem de fer? -No podem fer res!

  PS.-Es podria parlar del «lobby» faller?

 4. Rosa Mahiques

  Si.
  Tot pot ser cert.
  Però hem tingut bons mestres de la resta de l’Estat.Potser hem sigut més babaus que la resta.
  Todo se andará por el camino. Darrere l’ú, el dos.
  Temps al temps i el temps ens donarà temps, lloc i ocasió.Que qui no es mor, quanta cosa veurà!!!

 5. Benavent

  La veritat és que amb els tòpics no em faig massa que també són canviants ells, o què se n’ha fet d’aquell, per exemple, “Pensat i fet” tan valencià, tan nostre i tan multirepetit fa uns anys? Així que jo no sé com definir els valencians, sort ara que tindrem una llei de les senyes d’identitat (tindrà aquest Codi cap pena per a tots aquells que no abandonen la cadira quan sone l’himne? Hauré d’escriure “Himne” amb lletra capital?). Tu, des del limes de la regió, aquesta triomfal, des de la distància pots observar millor lo poble i fer-nos pensar, que no siga massa, això sí, que de seguida ens dispersem.

  Com ho faré jo ara, perquè tot i que les Falles no siguen el punt de raonament he de dir açò, m’agraden aquestes festes de cada vegada més, per dos motius principals, la llengua el primer, almenys la dels monuments i la dels llibrets explicatius dels pobles que conec, no sé com està el tema a València que por em fa de preguntar. La segona i no menys important, de caràcter estètic, no debades d’ençà que els fallers, sobretot ells, han canviat la indumentària i han abandonat aquell vestit que fet i fet era una espècie d’uniforme de “camarero”, aquell negre de vetlatori que projectava una imatge com de voltors o cobradors del Frac que desfilaven, i mai millor dit, com els generals alguns d’ells carregats de medalles i condecoracions ben ressaltades pel dol de la seua vestimenta. Ara però, dic que m’alegra el paisatge policromat que dibuixen en veure’ls passar.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿CREUS QUE TOTES LES VÍCTIMES QUARTONDINES DE LA COVID MEREIXEN SER RECORDADES? ?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake
Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics