Seleccionar página

EL SILENCIO DE LOS CORDEROS

EL SILENCIO DE LOS CORDEROS

pensament
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Ja hem votat. I el silenci dels pactes-arreglos és esgarrifador. El secretisme i el repartiment del poder als cenacles amagats i desconeguts de la geografia secreta i misteriosa preocupa i atempta contra els bons propòsits i projectes. El ciutadans tenim tot el dret del món de saber allò que s’està cuinant a les rebotigues de la política. Tot és un misteri. Un gran mur de formigó no ens deixa sentir les converses de les negociacions.Almenys jo ho veig així. Caldria que les negociacions i els pactes foren oberts, transparents. Els ciutadans volem saber. Volem saber-ho tot. I no sabem res. La transparència és la pedra angular de tot projecte honest i net. I no s’hi val dir que la llei no permet mostrar els amagatalls de la política. Si la llei  no deixa veure, és una llei cega, opaca i perjudicial per al ciutadà.

Vindrà el gran dia D. Els escenaris estaran a punt. Els guions teatrals ja han sigut assajats per cada actor. Cadascú interpretarà el seu paper davant dels votants. Es faran les votacions i accions pleestablertes. Eixiran noves autoritats. I nosaltres, ens quedarem amb un pam de nassos sense haver pogut ni saber com s’ha fet la paella, quins ingredients té, qui se l’ha de menjar i a la fi si està bona o no. I demà? Tot continuarà igual? La mateixa rutina i puntualitat de sempre? El ciutadà ja podrà compulsar el seu DNI sense problemes? El rebut de l’IBI continuarà unflant i per tant minvant les nostres butxaques? Hi haurà només canvi estètic (musiquetes i altres) o els ciutadans percebrem millores en les nostres vides del cada dia?

Es faran públiques  les despeses cèntim a cèntim o tornaran a pedre’s als laberints de les partides generals que no diuen res i ho amaguen tot?

El temps dirà.

No vos quedeu amb ganes immenses de saber?

Quant donaríeu per obrir les finestres, alçar els murs, netejar els vidres i ser i saber tot el que es maquina,tot el que es parla, tot el que s’acorda, tot el que es diu i tot el que es pensa fer?

-Creieu que els ciutadans tenim dret a saber-ho? O com que ja hem votat, xec en blanc?

 553 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

ARA MATEIX

Users: 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics