Seleccionar página

L’ESCOLA I ESTANISLAU ALBEROLA (Las Provincias, 28-01-1.934)

L’ESCOLA I ESTANISLAU ALBEROLA (Las Provincias, 28-01-1.934)

Retalls de Premsa Estanislau Alberola.Recerca del professor Juanfe Benavent by Quatretonda Digital on Scribd

 

Una altra vegada el professor Juan Federico Benavent Alberola ens delecta amb un retall de premsa del diari LAS PROVINCIAS, del diumenge, 28 de gener de l’any 1.934, on es parla, entre d’altres coses, d’alguns aspectes escolars de L’Estanislao Alberola, signat per J.A.

Algú sap alguna cosa de J.A. ? -Pel que llegim, sembla ser del poble. Tal vegada el cronista d’aquell temps? -Un amic del poeta? Acàs un familiar? Per què no signa amb nom i cognom complet?

 408 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Juanfe Benavent

El professor Juanfe Benavent és un àvid lector. És el nostre especialista en Estanislao Alberola, i ens aporta molta documentació variada i de gran interés fruit del seu treball constant i investigador el qual queda molt bé reflectit en aquestes pàgines.

2 Comentarios

 1. Jesus Tarraso Espi

  Las iniciales J. A. seguramente corresponden a Juan Alberola Mahiques. A inicios de los años 30 (y quizás también con anterioridad) firma una sección en el diario «Las Provincias» titulada «BARATIJAS» firmando casi siempre con el pseudónimo «UN CUQUELLO», hasta que en su articulo del dia 14-1-1931 («BARATIJAS: FITOFILIA») se identifica como Juan Alberola Mahiques, casado con Elisa Garrido Benavent, y por algunos comentarios de sus artículos, vivía en valencia y era amigo de Estanislao Alberola Serra (y quizás también familiar suyo).
  Sus artículos son INTERESANTISIMOS, pues recoge historias locales de esos años e incluso anteriores.
  A mi parecer, es otra de las cosas de las hemerotecas que se debería de rastrear y publicar en otro posible número de la «B.Q.».
  ¿Quién se anima?:

  • Benavent

   A les postres entre uns i altres em fareu parlar, poca cosa, però sí, les inicials són del Juan Alberola que heu dit i la BQ té previst -i això ho sé de bona font- per al pròxim número publicar les seues cròniques.

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics