Seleccionar página

L’AJUNTAMENT SUBVENCIONARÀ ELS LLIBRES DE TEXT PER AL PROPER CURS 2015/16

L’AJUNTAMENT SUBVENCIONARÀ ELS LLIBRES DE TEXT PER AL PROPER CURS 2015/16

L’Ajuntament de Quatretonda Subvencionarà El 90% Dels Llibres Escolars Del Pròxim Curs 2015/16 by QuatretondaDigital

 478 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

18 Comentarios

 1. Pepe

  Benvingudes siguen aquestes mesures socials les quals beneficien no a uns quants «selectes»,no a un grup reduït,no a uns quants privil·legiats, sinò a un col·lectiu tan important i estimat com és la infantesa del poble. Al ser unes ajudes per a tots sense excepció, són dignes de lloança i recolçament.
  LLàstima que ens hem d’assabentar per la premsa comarcal i per casualitat.No obstant això, molt lloable la intervenció, els fons d’on provenen , els objectius que persegueixen i els destinataris finals.
  Aquests llibres de text podrian formar part a la fi d’un banc de llibres de l’escola, i així s’estalvaiarien moltes despeses innecessàries en temps futurs.

  En definitiva, l’Ajuntament, el qual es nodreix financerament dels nostres diners, fa molt bé en retornar-nos-els i a més en forma de llibres, de cultura, d’ajuda…i si damunt abarca a tots els veïns sense excepció, com és el cas,millor que millor.

  • José l. Oltra

   Reconec que la mesura és d’allò de lo més populista i pròpia de la «progresia» que mos governa. Però estarás en mi en que beneficia a una pocs, 50 famílies, de les 800 del poble.
   Per una altra banda, l’AMPA local ha rebur 6.700€ cadascun dels últims 4 anys, aixi que en ells (26.800€) podíen haver fet el banc de llibres, si calia. Que jo opine que els llibres hi ha que canviar-los, segon varien els continguts. Tal vegada massa sovint.
   Per altra banda, hi han coses que jo considere més necessàries, i que de debò afecten a TOT el poble, con Puga ser el rebut del fem, que tots paguem, incluit els pensionistes. La diferència es que huí en dia la familia que es decideix a tindre un fill ja sap on es clava, a més de que hi ha diverses ajudes Per a estes families. El fem el paguem tots, incluit la gent major que té les pensions que pot.
   Si paguen el fem, arribarà a tots, i els pares de xiquets en escola podrán destinar estos dines a comprar llibres.
   I amb la participació ciutadana també poden preguntar a TOTA la gent del poble a que vol destinar els diners.

  • José l. Oltra

   Segona part. Están dient-me que els llibres de Quatretonda no es podem comprar, perque porten molts anys fora de catàleg.

   • Rosa Mahiques

    Pues en veritat, els diners dels llibres sols arriben a uns pocs, però també arriben a uns pocs les subvencions ques’han donat, que es donen i que es donaran.

    Els diners del poble deurien d’emprar-se en coses que beneficien a tots.

    Per exemple, es van reformar les dependències municipals amb diners del plan E, sense demanar opinió a la gent del poble, i excepte a aquells que entren tots els dies allí, a la resta de poc ens serveix. Com esta, podem contar-ne unes quantes.

    Mai s’ha preguntat al poble qué és el que volem fer amb els nostres diners.

    Aquell qui mana fa el que vol.

    No deuria de ser així, però ho és.

    Si m’haguessin preguntat si vull pagar llibres o pagar el fem, hagués dit que vull que em paguen el fem, que és cert que arriba a més gent que no pas els llibre.

    Per altra banda, si no han canviat els llibres en l’escola, no els trobaran per poder-los comprar.Tots els anys n’hi ha gent que em pregunta si els puc conseguir a l’escola que jo estic, si en queden algun per allí arraconat, i no, no en queden. No sé fins a quin punt això pot ser.

    El millor seria fer un banc de llibres.

    Per altra banda les ajudes indiscriminades tampoc són massa solidàries; n’hi haurà gent que no es puga pagar els llibres i altres que els podrien pagar deu vegades. Això sembla allò dels 2500 € que donava Zapatero a tots els nascuts a partir de la data X. Era igual ser fill de l’amo de Zara, que ser una persona en l’atur.

    I una pregunta: no heu sentit o llegit que el nou govern valencià va a donar altra vegada beques de llibres? Jo ho he llegit i crec que si es donen beques de llibres des de Conselleria, ací no caldrà donar-les.

    A vorem…jo espere que amb la participació cutadana que ha d’haver, em pregunten les decisions importants a prendre. Així ho resava en els programes electorals.

    • José l. Oltra

     Tens tota la raó. Per a les families que tenen problemes reals a l’hora de comprar els llibres, ja está l’assistenta social. Es cert que hem donat 200€ per naiximent, per que pensavem en favorir que les parelles jovens es quedaren en el poble, a mes de que l’ajuda no era en dines, sino en consum fet en els comerços locals.
     El banc de llibres, no sé, el llibre es una cosa molt personal de cada xiquet, a mes que crec que cal renovarlos molt subint, al tall que cambien els continguts.
     La «participació ciutadana», si vols fem una porra. En la reunió sobre el «greu problema» de les tres direccions, als veíns del carrer S. Joan els han fet cas de sopte. Però, als de La Pau i Reí en Jaume, que van explicar clarament que els canvits eren deguts a la demanda veínal que s’havia plantejat per part del afectats en els consells de participacio que vaem convocar, ja veus, ni cas, han fet el que els ha donat la gana. Aixi que, com diu la cançó de Los Panchos, «lo dudo». Sols montaran el «paripe» en alló que creguen que poden controlar. I si tot i aixo els ix mal, faran el que els done la gana.

    • Jose L. Oltra

     En llenguaje taurí, «cambio de tercio». Anit en el plenari ens van dir que lo dels llibres no estava tan clar com ho havien explicat a les mares. Estan estudiant-ho. Com sembla més una pel·lícula dels Germans Marx que altra cosa, vos recomane que visioneu la gravació del plenari en el moment que estiga penjads.

     • Rosa Mahiques

      Errar és d’humans i rectificar, de savis.

      Llançar propostes a cosa-feta, fent-se eco a la premsa local i provincial, i després rectificar, dona a entendre que quan es van llançar aquestes actuacions, ho van fer sense tenir molt estudiada la situació.

      I no serà així, però em recorda aquella vegada que a un alcalde se li va ocorrer canviar el nom del col·legi i sense advertir-lo aquells que sabien que no es podia fer com ell anava a fer-ho, el van deixar fer i va eixir en premsa. Poc després, van tornar a eixir rectificant-lo.

 2. Pepe

  I jo em pregunte…en el cas d’aconseguir una beca per a llibres de la Generalitat…serà aquesta compatible amb una futura subvenció de l’Ajuntament per als mateixos objectius?

  • José l. Oltra

   No ho saben, Pepe, improvisen sobre la marxa.

 3. Rosa Mahiques

  Jo no sé que és el que passa.
  En la legislatura anterior es va demanar per «h» o per «b», que deixaren gravar els plenaris i penjar-los per a que els vegera tot el poble. Iniciativa molt bona i que ens permetia saber alguna cosa sense haver d’anar allí.
  M’agradava vore-ho.
  Ara estic esperant vore l’últim plenari, que em van dir que ja no es penjava en la revista que ho penjava perque ho feien el la pàgina de l’ajuntament i, fa ja uns quants dies, prou per cert, que estic esperant i no apareix per cap lloc.
  A vorem quan serà «l’estreno»
  Molt d’omplir.nos la boca en la transparència i la participació ciutadana i quan es toca el silló, s’acaba tot?
  I conste en acta i quede registrat i segellat que la crítica és constructiva. De recordar.

 4. Aina Benavent

  El plenari de final de juliol es penjarà aquesta setmana en la web de l’Ajuntament,concretament en el següent enllaç http://quatretonda.videoacta.es/ com s’ha fet en els darrers plenaris. Aquest plenari el què ha passat és que com que pujar el vídeo no és automàtic ja que s’ha d’editar posant, per exemple, els diferents punts ja que així queda més clar quan es visiona i aquesta feina la fa el secretari de l’Ajuntament que va agafar vacances en passar el plenari però aquesta setmana, que no té vacances, ho penjarà.

 5. Juan Carlos Espí

  He llegit un comentari que diu que hi hauria que subvencionar els rebuts del fem ,per que els llibres hi ha gent que els pot pagar deu vegades, jo opine que els rebuts del fem tàmbe hi ha gent que sels pot pagar deu vegades !

  • Rosa Mahiques

   Amb la diferència de que el rebut del fem el paguen TOTS, tios i nebots, i ens podem beneficiar tota la gent, i dels llibres sols es poden beneficiar unes poques famílies, sense comptar que quasi tots els llibres estan descatalogats i no es poden comprar, per tant tampoc es poden subvencionar.
   I segons diuen, però això cal posar-ho entre paréntesi, el nou govern de València ha dit que va a donar beques de llibres altra vegada.
   I si va a haber participació ciutadana, doncs es pregunta a TOTA la gent i en funció de la resposta, s’actua. I ací pau i allà glòria.

   • Juan Carlos Espí

    Crec que en aquest tema el que no s´ha informat és que el actual alcalde a decidit renunciar al seu sou, i destinar aquesta partida presupostaria als llibres!

    • Rosa Mahiques

     Sí, sí que s’ha informat.
     Si no els cobra, se suposa que no són d’ell i no pot fer el que vulga. Per això existeixen els presupostos. I és més lògic subvencionar les coses que arriben a tots i no a uns pocs.
     Ara en uns dies, ens tornara a vindre el benvolgut rebut de l’IBI. Quan anem a pagar-lo ens agradaria vore que part d’eixos diners retornen a la major part de la gent que siga possible.
     I no es pot subvencionar uns llibres que no estan a la venda. Ahí està la bona voluntat d’aquells que fa molts anys els van comprar i si volen ara els poden deixar.
     I no vull més polèmica. Tu penses una cosa i jo una altra, i tan lícit és el teu pensament com el meu. No ataque a l’alcalde, que quede ben clar. És més em pareix una actitud molt honrada i molt honorable però que no es pot fer. Un “hurra” per l’alcalde.

    • Jose L. Oltra

     De renunciar l’Alcalde al sou res de res, ja ho vaig explicar en el plenari, NO POT COBRAR-LO. Per a cobrar-lo tindria que renunciar a la pensió que te. La pensió es de uns 1.200 €, mentres que el sou d’Alcalde es de 1012 €. No va a renunciar a la pensió per a cobrar menys. Aixi que de renunciar res, que quede clar. I si no ho creus, el recomane que mires la gravació de l’ultim plenari, on queda ben explicat, no sols per mi si no també per els seus socis de govern.

     • Rosa Mahiques

      Això ho tenim clar com l’aigua.

      A l’igual que els últims alcaldes tampoc cobraven perquè no van renúnciar a l’altre sou públic que tenien i que era més elevat, la qual cosa em sembla molt digna, al mateix temps que pense que qui fa una feina, l’ha de cobrar. Sempre.

      El que jo dic que està bé, és la bona voluntat que va tindre Enrique, però que és una cosa que no es pot fer per moltes coses:

      -Els llibres «no existeixen», no estan al mercat per poder adquirir-se.
      -Segurament els donaran subvenció per un altre lloc.
      -I si els diners no són cobrats per l’autoritat, aquesta tampoc deu de fer el que vulga amb allò que podria ser seu però no ho és.

      La voluntat ha sigut noble.

      I segurament quan arribe el torn de govern als socis, sí que cobraran el que siga oportú. I em sembla molt, molt bé.

   • Jose L. Oltra

    Tens tota la raó, Rosa.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics