CARROSSES FESTES DE QUATRETONDA 2015

CARROSSES FESTES DE QUATRETONDA 2015

La pluja ens ha incordiat però no ha pogut aturar la festa.

A les sis de la vesprada quasi totes les penyes i carrosses estaven a punt per a fer el recorregut de quasi tots els anys pel nostre poble.

Cada any veiem més penyes, més disfresses i menys carrosses de les tradicionals, de les de paperets de tota la vida. Totes estan molt boniques i veiem que la gent té molta imaginació però enguany  podem dir que ha sigut el primer any que no ha eixit cap carrossa de les de «de veres» ,de les de «tota la vida», de les de «Quatretonda», d’eixes que no feien a cap altre poble. Una llàstima. I alguna culpa tindrem perquè entre tots hem acabat amb elles. Per premis, per manca de temps per fer-les, perquè no ens compensa…Hui ha acabat una tradició. Esperem que ho meditem i intentem fomentar-les de cara a altres anys.

13 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Segons han dit, perquè oficialment no es comunica, el primer premi a les penyes ha sigut la de les cigonyes. Em sembla una idea original aquesta de les cigonyes i dels wàters i on s’ha treballat molt, però potser coses com aquesta han contribuit a acabar amb les nostres carrosses.

  Per a poder optar a premi deurien de ser treballs originals i no haver participat en altres cavalcades. Seria cosa de parlar-ho serenament i deixar-ho clar perquè sempre n’hi ha conflicte amb els premis.

  Les cigonyes crec que també van guanyar a Benigànim i estem cansats de vore-les a la MK, segurament perquè repeteixen i repeteixen els programes, però ja estaven molt vistes. Una cosa ja vista no deuria d’emportar-se els 600 euros del premi.És a dir, participar sí i si : benvinguts siguen tots, però optar a premi, solament aquells que ho facen per primera vegada, és a dir, originals.

  Si ho fem així, l’any que ve o l’altre tenim ací totes les disfresses de tots els pobles del voltant que també fan esta classe de festa.

  Com tot en aquest món açò és una opinió i sempre n’hi haurà gent que no li semblarà bé, però si pensem en el per què ja no es fan carrosses de paperets, trobarem uns quants motius.

 2. Pepe

  Completament d’acord amb tu !

 3. David Mahiques

  Pense que tens raó. Això hi hauria que evitar-ho per a properes vegades.

 4. Rosa Mahiques

  Vull retractar-me del que he dit abans, donde digo, digo, digo Diego.

  No ha sigut el pimer any que no ha eixit cap carrossa de paperets. Enguany també n’hi havia. Una; però és de justícia reconeixer-ho.

  Revisant les fotos he vist que la carrossa de Frozen sí que portava paperets. Enhorabona als artistes que l’han feta.

  Espere i desitge no poder dir mai que no hi ha carrosses de les de «pata negra amb pedigrí»

  Ara , repetisc que ens ho hem de replantejar per tal de que això no passe mai.

 5. David bellver

  Hola Rosa, bon dia,

  Discupla, però hi havien dos carroses de paperets, la de frozen i l’eixam.

 6. Rosa Mahiques

  És cert David, perdoneu,culpa meua.
  El que ha passat és que m’havia fixat en l’eixam i no en els varals.
  M’agraden les carrosses de paperets i he de donar-vos l’enhorabona pel premi i perquè heu fet la carrossa autèntica.
  I animar-vos per a que continueu fent-ne. Sé que són costoses en treball i en diners però és això el que ens diferència dels altres pobles.

 7. Jose L. Oltra

  Per cert, dema fa dos setmanes de les carosses, i no puc trobar on estan publicades les puntuacions.
  No ho han publicat?
  Ningú te res a dir al respecte?

 8. Rosa Mahiques

  Les puntuacions sí que s’han publicat en aquesta adreça digital Jose Luis. No sé la data de publicació perquè no l’he trobada. No sé si fa dos dies o quatre.

  http://www.quatretonda.es/report/puntuacio-carrosses-festes-patronals-quatretonda-2015

  http://www.quatretonda.es/sites/default/files/u14/puntuacions_carrosses_2015.pdf

  Per cert, enguany com que plovia el dia de les carrosses, no vaig pujar cap a la plaça i no vaig veure el nou recorregut, que segons m’han dit han tornat a passar enguany pel carrer Les eres.

  Si tant s’ha criticat que tot el tràfic del poble l’havien desviat per aquest carrer estret i que calia tornar a obrir el carrer La Pau, (que per altra banda no em sembla del tot malament) com és que desvien per eixe mateix carrer estretet unes carrosses que en principi no saben si són molt grans o molt amples?

  Coses que no entendré mai !!! Si l’equip A fa una actuació que potser siga encertada, l’equip B quan arribe al poder la desfarà simplement perquè l’ha ideada l’equip contrincant.

  Toca bé. Cosa de l’ADN de Spain !!

 9. Jose L. Oltra

  Pues retire el comentari. El asunt del carrer Ler Eres, tu ho has dit. Les dirección, en Valencia van a llimitar el trafic del centre als veíns. I en Madird tallen una avinguda els dumenges. En Quatretonda, ara, anem al revés del mon. Quansevol dia tornaran a fer el ban per els cantons a pulmo, i tocant la trompeteta.

 10. bnvntb

  No sé Rosa, pel que apuntes del canteret nou, si aquest és el cas que tu dius, tot i que fa la impressió que aquestes actuacions solen passar en general o almenys ho pensem. A mi m’agrada creure, i no t’ensenyaré res de nou, que una vegada dins tots els governants intenten fer-ho el millor que saben, tampoc vol dir que m’ho crega tot, és clar, talment quan un càtedro nou ocupa la cadira d’un departament les línies d’investigació, subvencions… solen anar per aquells temés que són de seu interés, és el que domina i estima, sol passar, ja vos dic, però no de manera necessària.

  I perquè les coses poden ser del color que u més estime dir que si el sentit de circulació del carrer rei en Jaume, fa poc, i en algunes circumstàncies em feien anar quasi que al Pontarró per a poder arribar a casa, cosa que em fotia d’allò més. Ara, però, notes que la seguretat amb què entres i t’aboques a dit carrer quan véns des de la carretera no és la mateixa, tampoc el doble rodar dels vehicles, ni tan segur ni tan còmode. Cada cosa té el seu què, ara, tampoc necessàriament.

  I una suggerència menudella, quan canvien el sentit de trànsit d’un carrer després de decàdes d’un ús determinat per a mi que cal fer un xicotet esforç, més del que toca i tot, perquè som animals de costums i un senyal posat allà saber on, que ni t’esperes i que no el veus de dins del cotxe estant, com a que no és prou. Ho dic perquè al carrer de l’ajuntament fa molts anys s’entrava per la pescateria, el sentit era el contrari d’ara, aleshores quan hi venies, quan venia jo dic de les Xàtives, amb uns senyals prohibitoris penjats a les cantonades dels Quintins com que no me’ls esperava, com si no hi foren, i després, ja ho he dit, pel costum, no sé quantes vegades entraria al contrari o de cara als que venien… tot pensant la primera vegada que el que anava malament era l’altre.

  Legalment la culpa d’un accident seria meua, ja ho sé, però dic que en canvis d’aquesta magnitud caldria algun senyal més, almenys durant un temps, algun senyal més terrestre, o jo que sé, alguna“pankarta”, o pintar el boca-carrer, no sé… la banda de música, senyals de fum… I no s’hi rieu que el costum és llei! Deien.

 11. Jose L. Oltra

  Si tenies que «rodar», no seria molta distancia, i a la fi vas en coxe. Per tant ….. Ara si es creuen dos coxes en Rei En Jaume, cap problema u va per damunt de la vorera i ja esta. Viva la modernitat.

 12. Rosa Mahiques

  Sí Sr Benavent, és clar que tots els governants volen fer-ho el millor possible, però és que crec que n’hi ha un «noséqué» que ens fa desfer el que el contrari ha fet.

  De vegades, i parle de «TOTS» els partits, en tan prompte agafen el «silló» el que fan és desfer alguna cosa que encara no estiga ben perfilada pels governants anteriors; ja siga derogar una llei d’educació, una llei sobre trasvassaments d’aigües, el matrimoni entre homosexuals, la llei d’avortament, el canvi de noms de carrers, el canvi de senyals de tràfic… qualsevol cosa que ens acredite com a nous governants i que marque diferències amb els d’abans.

 13. Jose L. Oltra

  He estat mirant, i les puntuacions de les carroses es vaen penjar el mateix dia 18, que casualitat, el mateix dia que jo vaig fer el comentari. Per tant, no retire el comentari, mes be el mantinc. Si jo no l’havera fet tal vegada no estarien penjaes, o si. no ho sabrem mai.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES