Seleccionar página

AI !

AI !

Ai!

Signa Benavent
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail
Que en aquest mar procel•lós en què de vegades s’ha convertit la Xarxa és difícil ofegar-se, cert és, això no obstant i en determinades ocasions pots endur-te algun que altre esglai, cosa que em va ocórrer passats que foren alguns dies o, potser són setmanes ja, quan vaig llegir unes paraules de José Luís Oltra manifestant sobre algun escrit o text anterior que “ja que el doblaven a una llengua estrangera (català) millor seria o més pràctic que el doblaren a l’anglés”.

Potser no són les seues paraules exactes, no se n’aniran molts pams tampoc, ni sé el context, ni el rerefons si el té, però confesse que no ho vaig entendre, pensant que alguna cosa no arribava a copsar, doncs les societats digitals no són les meues pàgines electròniques preferides, ara, el català una llengua estrangera?, d’un país estranger potser? Tal cosa no crec, almenys no encara, vaja, o tan estranger com per a un parlant argentí deu ser la llengua castellana.

Sí que coincidisc, i no només això, ans el supere de tros en el d’allò de l’anglés, quantes paraules, en castellà dic, no només tenim prestades de l’anglés sinó que a més ja les diem en el dia a dia, quantes al cap d’una jornada, i va en augment, a poc a poc i si més no, convertim el castellà en una mena de patois, d’espanglish crec que diuen allende, i d’ací fem el salt a la llengua més pràctica i universal de totes, perquè no ens posarem ara tan tous per a passar-nos d’un nacionalisme ibèric a un altre, que igual de dolent serà un nacionalisme gran que un de menut, dic jo.

En el mateix dia, hora i lloc vaig passejar lo ratolí meu per damunt d’una notícia o ban que anunciava un viatge a Benidorm, i el nom d’aquesta ciutat blanca va ser suficient per a retrotraure’m aquells viatges de jubilats que amb idèntica destinació s’hi feren per la dècada dels vuitanta. Sempre he pensat que aquells “passejos” s’haurien d’haver denunciat, i no perquè totes aquelles andròmines amb què retornaven d’aquella espècie d’Andorra valenciana foren una estafa, que no ho són, però algú, un alcalde, un metge, un guàrdia civil, un servidor que haguera posat sobre la taula quina era la finalitat última d’aqueixos viatges low cost, gent viatgera alguna d’aquella que potser no prenia un café al bar, gent que literalment sabia massa bé què era suar una pesseta i no obstant això se’n venia carregada d’embalums amb mantes, coixins elèctrics i d’altres atifells que valien un bon pessic, menjar i transport de franc, això sí, però de la “reunió” de benvinguda no eixien sense que s’aconseguira el volum de vendes mínim o programat, adobat amb tècniques de venda agressives que tocaven el tema de la salut dels majors i la impossibilitat que, per circumstàncies de la nova vida, els fills podrien tenir de la cura dels seus pares, de manera que més valia que carregaren amb aquell material tan escaient per al seu benestar, total, quan sentien un clec, al metge corrent.

Però no em feu massa cas de tot açò tampoc.

 

benavent

 450 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics