Seleccionar página

A PROPÒSIT D’UNA FOTO

A PROPÒSIT D’UNA FOTO

panoramica
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Espigolant pels rostolls de la xarxa vaig empescar-me aquesta panoràmica penjada dels fils virtuals de l’inquiet Juanjo Climent; vista agradosa escrigué algú després de veure aquesta panoràmica del castell de Quirella, de cada vegada més difícil de plasmar en detall i en tota la seua plenitud metafòrica, és a dir, retallant sobre l’horitzó tan singular forma castellera de la qual pren aquest particular nom.

No em resulta tan bonica aquesta imatge a mi, i no és per culpa del fotògraf –que sap manejar-se- tampoc per manca de valors naturals, més aïnes li destrossa tot l’encant el set produït per aquesta taca blanca de la vora esquerra -pel que s’hi veu el blanc no sempre resulta tan immaculat, almenys no en aquest cas- no debades parlem dels reconeguts “colls Blancs”.

I a la primera sensació decebedora s’hi va unir de seguida la sorpresa, i dic sorpresa, per comprovar com supuraven encara les ferides dels “Colls” produïdes per les queixalades extractives arran de la, en altre temps pràctica minera, tot i sabent que les imatges poden enganyar, no debades tenen la gràcia d’augmentar els defectes o les virtuts però, pels anys transcorreguts des d’allò i, perquè fa dies ja, anys i tot potser que no feia aquell camí, pensava que els efectes s’haurien neutralitzat o mimetitzat en gran manera, i no és així pel que sembla. Fins i tot les ferralles allí abandonades de segur encara continuen com a mostres d’una arqueologia industrial passada.

Ja sabem que sol passar amb les coses del comú, i sembla que n’hi ha lleis que obliguen a restaurar o almenys a tractar de pal.liar els efectes de certes pràctiques mes, no és tan fàcil, no, que n’hi ha massa coses a rascar, tantes, com la incomprensió mateixa. Avui tenim l’exemple en primera pàgina amb l’incendi dels pneumàtics, tants no han arribat allí en un dia, ni en dos tampoc. Això.

benavent

 338 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics