Seleccionar página

CABÒRIES: POTSER TÉ UN PERVINDRE I D’ALTRES COSES.

CABÒRIES: POTSER TÉ UN PERVINDRE I D’ALTRES COSES.

CABÒRIES: POTSER TÉ UN PERVINDRE I D’ALTRES COSES.

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail
És menester que els nostres gestors, depositaris de les claus de la Casa de la Vila, gestionen, prenguen decisions i en siguen pragmàtics, que d’açò precisament n’hem tingut exemple aquestos dies al voltant del projecte de construcció d’un tanatori o vetlatori a l’antiga nova caserna dels civils. Al respecte, i sent que no compte amb més elements que els llegits per ací, i que el meu interés també és limitat, en aquest cas circumscrit al futur que li pot sobrevenir a l’edifici o “cuartel” de Quatretonda, per la raó que des del moment que l’ajuntament de David va prendre la decisió d’adquirir-ne la propietat em vaig fer la pregunta de si aquest edifici tindria un pervindre, vull dir, sort.

Durant un centenar i escaig d’anys la caserna ha estat entre nosaltres, concretament el cos armat, que “la Casa Cuartel” encara és present entre nosaltres, el tercer siti o casa amb què ha comptat la Guàrdia civil d’ençà que s’hi establí al poble, almenys que jo sàpia, un edifici aquest que, salvant les distàncies, és comparable al del vell castell del Xio de Llutxent, entre altres motius perquè la seua demarcació o jurisdicció territorial va ser coincident, és a dir, la dels quatre pobles de Benicolet, Llutxent, Pinet, i Quatretonda.

No entrarem en valoracions arquitectòniques, si és que les té, però sí que el considerem un edifici singular ni que siga per la funció que ha exercit i la història que representa, fins i tot perquè a la curta i també a la llarga, és i serà (o seria) un edifici “diferent” de la resta, singular com hem dit, mostra d’unes construccions que de cada cop i per raons òbvies en queden menys, un edifici que pertany al comú de veïns i que a hores d’ara s’està jugant el seu futur on, com és evident i ja hem comentat els regidors sospesaran tots els elements, informes i detalls tècnics que facen al cas en funció de la destinació acordada.

D’ací que jo ara em pregunte, i pel que fa a la seua destinació, si aquesta és incompatible amb la salvaguarda del conjunt intern o extern o bé d’aquells elements que el convertisquen o, més aïnes, li permeten continuar sent un immoble únic, mostra d’un passat històric. I per això em pregunte si quan parlem “d’enderrocar”, parlem de tot el conjunt o només d’alguna part. Em pregunte si potser i per ventura presenta greus dèficits constructius, o si les despeses per mantenir-lo ens abocarien a aquell popular “Val més l’enterro que la uela”… Preguntes aquestes que no necessiten cap resposta perquè no deixen de ser una reflexió en veu alta. Ara, que si ha de caure, amb honors, ni que siga amb una bona fotografia.

AD PETENDAM PLUVIAM

A veure, algú, qui puga, que detinga ja les seccions dels homes del temps, sobretot dels telediaris que n’estic fart, tip, de tanta notícia del bon temps i de les connotacions positives que se’n deriven d’això amb tot d’imatges referides al gaudi i felicitat que dia rere dia, setmana rere setmana, vivim per les terres i costes del “llevant”; i quina felicitat tan fastigosa si la realitat és que ens aboquem a una catàstrofe en forma de sequera crònica, d’una catàstrofe natural que a tots ens afecta personalment o col.lectiva, visquem o no de la terra, que també són importants i necessaris els llauradors.

I que posen l’oratge ja, vull dir la nostra televisió, perquè ací no som espanyols, tant que ho demanen els catalans i ja veus, no debades també m’afarta aquella informació repetitiva, mapa i tot, en què sempre s’informa de la previsió de pluja a tot Espanya, i s’estalvien de dir menys a València, que ací ni “una salivà xè!” No devem ser Espanya per tant, ja que si com diuen plou a tot Espanya i ací no plou… no sé si m’explique.

En definitiva, que si a hores d’ara ja desconnecte el televisor o canvie d’emissió quan posen en marxa els esports, que vol dir futbol i només futbol, i després del futbol la informació sobre si el Cristiano s’ha posat una gorra o un jupetí o li ha eixit un ull de poll, el Ronaldo dic. A partir d’ara mateix em desconnectaré també de la secció del “Tiempo” si no diuen ja, immediatament dic, que per ací la previsió del temps és dolenta i ben dolenta, no debades no ploure com cal fa malbé l’oratge.

benavent

 225 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿CREUS QUE TOTES LES VÍCTIMES QUARTONDINES DE LA COVID MEREIXEN SER RECORDADES? ?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake
Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics