EL CARRER DE QUATRETONDA A VALÈNCIA, EN DANSA

EL CARRER DE QUATRETONDA A VALÈNCIA, EN DANSA

EL CARRER DE QUATRETONDA A VALÈNCIA, EN DANSA
(A partir d’una proposta força assenyada)

Si pel carrer de Quatretonda passeu, lògicament no sou al poble, i el més fàcil serà que s’atrobeu visitant el veïnat vorer de Benigànim o de Llutxent, o potser trafegueu per la més llunyana població de Benavent de Segrià, allà dalt de les Catalunyes. No tan lluny però, i de molta més molla fóra trobar-se al carrer de Quatretonda del Cap i Casal de lo Regne, encara que extramurs de la ciutat, més concretament denominant un dels vials del barri de Natzaret en el camí de les Moreres cap al port, carrer que viu un canvi a resultes d’una proposta veïnal presentada fa uns mesos.

Potser no hem batejat un carrer massa important, ni massa humanitzat tampoc quan sembla que sols n’hi ha un veí domiciliat però, allí que estem, a més sempre podem pensar que un colp afortunat d’urbanisme transforma el que avui és forer i escombrer en una avinguda moderna i de gran “standing”, no seria la primera vegada, ara que, pel que s’hi veu ni tot aquell enrenou de la copa d’Amèrica, o com digueren de les carreres aquelles de barquets amb les consegüents transformacions de la zona portuària o, aquelles tantes altres milobres degudes a les competicions de la “fórmula uno”, no han comportat les repercussions ni les millores desitjades pel veïnat d’aquella barriada on s’hi troba o, s’hi trobava, la nostra delegació nominal, el nostre carrer dic.

Més aïnes encara, si fa uns anys el periòdic ens alertava, als valencians de la ciutat val a dir, del femer en què s’havia convertit el carrer de Quatretonda (vegeu foto), ara però ens assabentem que fa uns pocs mesos l’ajuntament de la capital a proposta de l’Associació de Veïns del barri de Natzaret ha bescanviat o intercanviat un parell de noms de carrer d’aquella zona, que parlant en cristià vol dir que el nom tradicional de l’Estacioneta passarà a ocupar el que s’anomenava de Quatretonda i a la “vicenteversa”. Proposta que veig bona i necessària quan retolar carrers amb denominacions tradicionals, populars i identificades amb el territori és cosa de trellat, i en el cas concret que tractem per ser el carrer de Quatretonda on s’alçava l’antic edifici de l’Estacioneta de Natzaret.

Però la cosa no és tan fàcil, almenys no per a mi que mai he estat per allí, ho confesse, perquè m’he posat a buscar per on anava el carrer de l’Estacioneta i no l’he trobat enlloc, potser perquè no l’he sabut buscar, perquè és un projecte o simplement l’Estacioneta era una denominació popular sense reflex encara en el nomenclàtor urbà, amb la qual cosa podria ser que hagen desgallonat el carrer de Quatretonda en dos, la part del vial que discorre i ocupa l’antiga Estacioneta rebria aquest nom (possiblement la part urbanitzada o modernitzada els darrers anys), mentre que la part lateral on figuren les plaques del carrer de Quatretonda, i on no sembla haver-hi cap portal, continue amb el nostre nom.

No sé jo, que pense que si la cosa no fóra de trellat ja ens anava bé com estava tot, no siga que eixim del foc… i de mal en pitjor, a les postres tant s’hi val, que de segur que per la zona els més vells recordaran noms tradicionals o populars, és a dir, que no cal que s’hi capfiquen per mantenir el nostre nom, o això pense jo, que ni puc, ni vull enfadar-me, tot i que només per una cosa tem, per l´únic i solitari veí resident al “nostre carrer” al qual, tal volta, i en dia de festa grossa, l’ajuntament nostrat hauria de retre-li homenatge de comiat (ironies a banda).
bnvnt

[pdf-embedder url=»https://quatretondadigital.es/wp-content/uploads/2016/12/Si-pel-carrer-de-Quatretonda-documents-gràfics.pdf» title=»Si pel carrer de Quatretonda documents gràfics»]

 

 

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES