Seleccionar página

UNA FOTO SENSE FOTO

UNA FOTO SENSE FOTO

UNA FOTO SENSE FOTO

Quatretonda planifica 20 años de desarrollo
El nuevo PGOU contempla 32 hectáreas urbanizables en dos sectores residenciales y uno industrial El documento mejora la trama urbana y elimina la variante de la CV-610 a instancias de la conselleria, al ser incompatible con la preservación del paisaje
Sergio Gómez Xàtiva 18.01.2017 | 00:09

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
Després de fullejar El Levante de mala manera, vull dir, d’una escorribanda, no debades era l’hora de l’esmorzar, que d’hora en té poc, i d’una manera més pausada a la cafeteria després de la dina, vaig convenir amb mi que em compraria el periòdic d’aquell dia quan a la vesprada obrira el quiosc de la replaceta. El motiu, que portava una notícia del meu poble, a tota pàgina, o quasi, i crec que també amb una crida a la portada, notícia important per tant, relacionada amb l’aprovació i exposició pública del nou PGOU de Qda.

I no era la notícia allò que més m’interessava aconseguir perquè amb les dues repassades fetes al diari aquell de matí, tot i que un poc balderes com hem dit, ja tenia bastant coneixement del seu contingut, allò que volia per sobre del número original no era altra cosa que la informació gràfica, la fotografia a color que il.lustrava l’article, signada segurament pel fotoperiodista de la delegació xativina Agustín Perales. El contingut i composició d’aquella foto era una vista del poble picada o en picat des de la part del puig del Rei, feta amb un bon teleobjectiu, és de suposar, i amb unes bones condicions de lluminositat, sobretot si era d’aquells dies passats de fred, vent i neu, dies i moments clars en què l’atmosfera s’emmiralla d’allò més.

El resultat d’aquella fotografia amb l’ús del teleobjectiu que “màgicament” elimina les distàncies i superposa els plànols és, que el nostre campanar se situava d’una manera clara i nítida justament davant del convent de Benigànim que pareixia situat on és la Caserna o la Cooperativa, de tal manera que u que no coneix la zona haguera dit que a Qda n’hi ha de convent, fet que li donava un aspecte estrany i innovador al paisatge, de cosa no vista, almenys per a mi, quan d’envistes del poble n’haurem contemplat i n’haurem tirat en abundó.

A les postres i després d’això, encauat i amagatallat a casa, vaig oblidar-me’n d’aquella comanda i d’aquell diari, i no vaig caure fins que ja m’era impossible de comprar-lo, així que vaig haver de recórrer al digital tot i que, malauradament, només tenia en obert el titular de la notícia que hem reproduït ací dalt. Un titular del qual destacaria la referència a l’eliminació per part de la conselleria de la variant de la CV-610, allò que diem entre nosaltres “traure la carretera del poble”, cosa aquesta que em porta a preguntar-me (i em posaré en mode populista tan de moda ara), “i per què collons la conselleria vol eliminar dit “projecte” de variant?, és que anaven a fer-la, o projectar-la, tal vegada?” No obstant això comprenem que tot s’han de fer com cal i amb la documentació poca broma. La novetat d’aquest nou pla pel que fa al desviament de la carretera era (és?) que al projecte de variant nord, per la Talaia, ja recollit en les normes “velles”, se n’afegia un nou o variant sud, pel Pujol, vaja, que per idees no serà!

Però, ja dic, no vaig poder estar-me de somriure barracatxa i berrutxant-me el meu “tallaet” mentre llegia el titular, després de contemplar bé aquella fotografia, tot pensant que si així ho volen doncs eliminem la “susodicha” variant que nosaltres, i parafrasejant la coneguda cançoneta popular sempre podrem dir allò de: “Des del pont del Chicot a la caseta dels Pardalets n’hi ha una carretera que va que vola.”

Tampoc no volem ara destruir el nostre paisatge, ni de bon tros, així que ja decidirà rectament la superioritat.

benavent

 1,183 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

2 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  He pogut aconseguir la foto que vosté menciona a l’article, encara què és menuda i al fer-la gran amb aquesta «màquina» que tinc a les mans, es pixela i no s’aprecia tan bé.

  Com que no sé com afegir-la ací, li l’he enviada al «dire» i ell sabrà si es pot posar o no, però ja m’he fet una idea gràfica real d’allò que tan sàbiament vosté havia descrit.

  Per altra banda, comentar que no em crec gens ni mica que vagen a canviar la carretera i ens vagen a fer la vida un poc més segura quan entrem o eixim del nostre poble. Això porten diguent-ho mooolts anys i res de res…prometer, prometer hasta meter y una vez metido olvidar lo prometido.

 2. Benavent

  Val a dir que és la mateixa, la que jo vaig vore, tot i que ara el dubte que em rosega és, si no es tracta d’una altra construcció que hi ha dalt del Llosar, a la part de Benigànim, no recorde el nom de la partida, però em sembla que no és tan gran.

  Posar la foto, ja vaig pensar que seria d’estranyar que l’arxiu de QD no acceptara l’envit. Agraït.

  Del projecte de carretera, crec, que projecte damunt de la taula o promesa ferma de traure-la, vull dir pressupost, mai n’hi ha hagut, sols converses de futur, i l’únic sambori que s’aconseguí, projecte inclós i publicat, va ser el trajecte de la caseta dels Pardalets a Benicolet, que inclou el desviament de Llutxent i encara això no arribaren a beneir rams.

  Això sí, i ara que pense, si volen idees per a l’abillament de la futura redona, la de la caseta dels Pardalets, bé podrien plantar al «bell mig» la famosa caseta, punt negre possiblement per als pardalets d’altres èpoques i per a la circulació actual, perquè eixa doble corba, tant d’anada com de tornada és per a posar-la en els diaris, tot i les solsidetes que s’han fet. I això de posar la caseta, només si remouen dit bancal, clar. De res
  29/1/17

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics