EL PRIMER MUSEU

EL PRIMER MUSEU

El primer museu a Quatretonda marca una fita històrica.A més, una idea brillant. El procés de la seua creació, curiós i interessant així com la funció pretèrita de l’estança que avuí ocupa el lloc, es tracta de l’antiga sagrestia de la capella de la comunió. De segur que mossèn Vicent Espasa es recordarà del «museíllo» al trassagrari de l’ esplèndida capella del Crist de Sant Roc d’Oliva, lloc on va estar exercint la seua labor pastoral no fa molt…em ve al cap perquè aquell museu va ser  gràcies a altre mossèn : Francisco Pons Moncho, desaparegut d’entre nosaltres fa uns dies.

Prèvia a la solemne inauguració, una conferència a càrrec de Juan Ignacio Pérez Giménez ens il·lustrà al voltant del patrimoni religiós del poble i les seues característiques davant d’un públic que omplia el temple. Finalment, el xicotet museu fou inaugurat per les autoritats locals i seguidament pel públic en general.

Entre els objectes exposats destaquen un sagrari fet de marqueteria a la posguerra per gent del poble i que es gastava a l’exposició del santíssim al monument de setmana santa, un Crist tallat en marfil, una custòdia, vestuari litúrgic, alguns calzes i altres.

Des d’aquí felicitem als promotors de la idea i els animem a que continuen treballant per la cultura, el patrimoni i els arrels del poble.

 

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES