GRAN ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

GRAN ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

Objectiu aconseguit i augmentat. L’entrada de Moros i Cristians d’aquesta vesprada ha sigut espectacular. Els comentaris de la gent assistent així ho testifiquen. Quatretonda s’ha omplit de música,color, joventut i alegria. Des del 25é aniversari de la Lira no havíem vist espectacle semblant. Per ser quasi la primera vegada, la coordinació ha sigut molt bona. La plasticitat mágnífica.I la música, de 10, com sempre. Pensem que aquesta celebració res ha d’envejar a les dels pobles del voltant.

La frescoreta avançava al ritme de la nit…però la calor humana ha guanyat una altra vegada i hem disfrutat d’una vesprada memorable. Així s’ha trencat la monotonia amb la magnífica trilogia festera. Aquesta tardor ha sigut especial, diferent. I els fets ens demostren que va ser una sàvia decisió traslladar-les.

Quant a l’itinerari establert es podria resumir en un recorregut ben pensat i treballat. En veure arribar als seguicis a les portes de la Plaça del Campanar com un esclat d’energia alhora solemne i desenfrenada…els cors dels protagonistes i del públic, en simbiosi perfecta, bategaven a bon ritme en sentir els  compasos  de la música bandística. L’emoció, en alça, començava a estabilitzar-se més enllà de la tribuna, donant pas ja amb més solemnitat, a l’assossec pel Carrer Nou, atibacat de gent,llum i vida.I aplaudiments. Ja a les escoles velles el sentit d’haver complit molt bé el deure, es veia a les cares de satisfacció dels exèrcits, esperant enhorabones merescudes i el desitjat descans del guerrer.

Els exèrcits han desfilant mostrant tot el seu esplendor. Els seus acers, brillants, enlluernen i desafien amb noblesa i majestuositat. En perfecte ordre.Amb sintaxi pacífica. No han vingut a la guerra. Han vingut a la festa. Els tambors no ho són de guerra. Clamen amb força fent una crida al sentit comú. Un territori, uns carrers compartits i sense fronteres, oberts a tothom. Exèrcits heterogenis. Diversos. Convexos.

Quan tot acaba ,les desfilades han deixat deserts els carrers. Orfes d’alegria. Una buidor que només el record d’unes vivències magnífiques podran fer del succedani esperant que la història puga repetir-se a l’any vinent.

 

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES