CRÒNIQUES DE JOSÉ ALONSO DE l’ANY 1956.

CRÒNIQUES DE JOSÉ ALONSO DE l’ANY 1956.

Com ve sent habitual a les últimes setmanes, QD els ofereix una altra entrega descarregable en PDF d´aquestes curioses cròniques. Es tracta a les corresponents de l´any 1.962. Són les cròniques que José Alonso lliurava al Levante, diari del qual era corresponsal.

Aquest any, les cròniques parlen (amb exagerat chovinisme grandiliqüent de l’època), de la banda de música i el concert de l’any nou que van oferir,de la maldita lluvia que està podrint la collita de raïm, de les millores de les voreres que circumden el perímetre del temple parroquial així com de la façana,nomenant a un mecenas que «se encuentra a miles de quilómetros» el qual ha sufragat les despeses de les millores.

Les cròniques d’aquest 1.956 també fan referència a les millores dels camins. Al més de novembre encara estaven en plena collita del raïm degut a que les pluges que no havien deixat . També es parla de la reconstrucció de l’ Ermita de Sant Martí gràcies a la generositat del tio «Silverio» . És interessant la transcripció que Jesús Alonso fa de l’himne de Sant Martí el qual es cantava per aquestes dates.El cronista relata la llegenda motiu de la creació de l’ermita i dels seus avatars passant per la guerra civil fins aquell any en el qual es va reconstruir com ja hem dit. L’autor de la lletra de l’himne segons ens diu el cronista, correspon al»cura párroco» i la música al maestro Don Rafael Lillo Berenguer.

També es fa menció a les primeres 5 vivendes (de les 50 previstes) de les denominades «cases barates» que en varen lliurar als primers 5 propietaris. També menciona els problemes i vicisituts que tingueren al respecte.

Acaba el cronista aquest any amb curioses dades estadístiques de la població: naixements,matrimonis,defuncions i les seues causes….

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES