Seleccionar página

PELS CARRERS ESCOLES/CREU ROJA

ANOTACIONS A CORRE-CUITA

Continuem amb dos noms per a una unitat estructural-viària, encara que us he de confessar que el nom de «Les Escoles» no l’he vist en cap lloc a excepció de la nomenclatura cadastral. Són carrers amples,nous i amb solars intercalats entre les cases. Les escoles ocupen bona part d’una de les parts laterals del carrer del seu nom conjuntament amb el parc d’ Enric Valor, llarg i estret, amb encant propi.La gran varietat de plantes enriqueix el lloc.L’estil de les escoles, modern i rar, sembla un hivernacle, un túnel o alguna cosa futurista…amb la coberta metàl·lica i llarg com un dia sense pa.El color blau de l’edifici li dona status.

Les cases d’aquests carrers són construccions noves , boniques i amb bona arquitectura.És clar que pertanyen «a les afores» del poble, on ha sigut possible donar amplària i facilitats constructives.Des del carrer «Les Escoles» amb l’encreuament amb els carrer «Els Furs», es pot veure un cartellet de fusta a la tanca de l’edifici escolar, tot indicant el camí cap a la Font Vella.Una molt bona iniciativa.

 303 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

1 comentario

  1. Benavent

    Però, sabem si «de les Escoles» és un nom oficial, o simplement respon a l’ús, és a dir, talment una creació popular que respon a un motiu clar, com sempre s’havien posat els noms de carrer o de les partides?

    Altrament, i mirant el recull d’imatges te n’adones que no és el mateix, o no exactament, carrer «Creu Roja» que carrer «de la Creu Roja» i és que les llengües per allò dels àmbits d’ús presenten un format més estàndard o formal que sol coincidir amb un ús escrit, com és el cas dels rètols i plaques de noms de carrer i un altre de més col.loquial, de la parla, que és més informal de manera que en la denominació dels noms de carrer solen desaparéixer alguns elements com són articles i preposicions, cosa que no hauria de passar quan parlem de les plaques o llegendes oficials.

    El resultat és aquest, carrer Creu Roja, o de la Creu Roja, ens entenem sí, però no és exactament igual.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics