MÀQUINA D’INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL DECISÒRIA

MÀQUINA D’INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL DECISÒRIA

Recorde que sent un crio vaig oir dir a un dels nostres familiars, a ca ma uela Maiteresa, que ell no anava al metge perquè aquest sempre et troba alguna cosa i si li fas cas acabaràs estant malalt de deveres. No diré el nom de l’avantpassat meu perquè encara en queden de descendents al poble que podrien enutjar-se i el cotarro no està per anar creant-se enemics ni fer-se de malvoler.

Llegia no fa molt que la tecnologia acabarà controlant-nos plenament i serem uns esclaus d’eixe avanç que si bé ho mires ens aporta avantatges i inconvenients per igual. El comú pensa que això serà al futur i a cadascú de nosaltres no ens tocarà, tanmateix no s’adonen que la “màquina d’intel·ligència artificial decisòria” ja és present. Que el metge al que consultes, la majoria de vegades, no pren decisions fins que les proves que envia al servici tècnic corresponent li mostren l’estat de la persona que innocent demana l’ajuda del bon saber fer del Galé, i que els càlculs d’unes rutines d’un programa informàtic li assenyalen uns paràmetres biomèdics indicant-li quina és la situació del nostre cos i, per rematar-ho, també li mostrarà indicadors complementaris que poden descobrir infermetats ocultes que tu, incaut mortal, no has percebut cap de símptoma. Clar, em direu: «el doctor ha estudiat i farà cas només a allò que la seua experiència li dicte», i m’afegiràs: «perquè confie amb la deontologia mèdica, faltaria més».

Espera amic i aguaita per la finestra: si las ciencias adelantan que es una barbaridad ―com canta don Hilarión en la Verbena de la Paloma, ben prompte eixes rutines del programa informàtic ―com de segur sabrà de les interioritats físiques de nostre organisme―, diran quin és el millor tractament per solucionar el teu problema actual i el que ha descobert que està començant a barrinar-te.

S’adona el mortal que ha tingut la paciència de llegir els paràgrafs anteriors de què si eixes informacions cauen en mans del que mana lo que pot decidir aquest sobre tu? Des de la dècada 60 del segle passat algunes grans empreses cada any feien una revisió mèdica als seus empleats i el resultat quedava arxivat en els fitxers de Personal. El procediment d’emmagatzemat era rudimentari si el compares als que n’hi ha actualment, tanmateix el futur ja s’estava iniciant. A hores d’ara mira per curiositat un anàlisi de sang, de segur t’adonaràs que el control biomèdic ha començat ja i…

Si eres hipocondríac més val que no faces gens de cas, primer perquè possiblement no arribes a ser conill d’índies de tanta faramalla posat que ja eres majoret, i segon perquè si entres en eixa dinàmica sempre estaràs malalt d’alguna cosa encara que tu no en sigues conscient.

Et recomane que t’oblides igual com fas quan beus o fumes malgrat haver-te dit els majors que no és gens bo.

Ítem més: procura donar poques dades teues a aquell que puga ficar-les dins de la memòria d’un ordinador, sobre tot mentre “navegues” per la “RED”…

El “Gran Hermano” està a l’aguait.

El que avisa no és traïdor!

CARPE DIEM

Salva

2 Comentarios

  1. sALVA

    LA INTELIGENCIA ARTIFICIAL YA PUEDE DIAGNOSTICAR DOLENCIAS INFANTILES CON LA PRECISIÓN DE UN PEDIATRA.

    —Este lunes, un equipo internacional ha dado a conocer en un artículo el desarrollo de una máquina capaz de generar un amplio abanico de diagnósticos de dolencias infantiles…

    https://elpais.com/tecnologia/2019/02/11/actualidad/1549882554_285280.html

  2. Pepe

    Això ja està ahí.I com tot en la vida la cosa té dues cares.La mesura està sempre en l’equilibri i l’equidistància. Tan difícils d’aconseguir!

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES