EL CARRER DE LLUTXENT

EL CARRER DE LLUTXENT

El carrer de Llutxent és un carrer d’aplecs, de retrobaments, de festes. És la seu del Centre social:concerts,música,teatre,balls,conferències, mítings polítics i moltes coses més.Un munt de gent ompli de vida aquest carrer i per motius diferents.També, com sabeu, aquest carrer acolleix el Centre de Salut.A la façana principal del Centre Social com un xicotet amfiteatre ofereix lloc a l’aire lliure: recordem que allí justament es celebraren les primeres assemblees dels desencantats del moviment aquell denominat 15 de maig.També és la seu dels jubilats i pensionistes.Seu de tots nosaltres.La immensa majoria cobrem alguna cosa de l’erari públic: ja siga per treball,pensió,atur,subsidi,ajuda,beca,subvenció…Més social no pot ser.Un bust en pedra del doctor Climent Cuevas també ens dona la benvinguda.

 

Algun que altre míting i de jocs i divertiments infantils i jovenívols han tingut com escenari aquest carrer. Caldria ressaltar que és l’únic del poble la meitat del qual o un bon tros és completament per als vianants en estat pur.Amb bancs per al descans i la reflexió i contemplació. També és seu de festivals i events de les festes patronals . A més a més, totalment arbrat.Cosa rara.

1 comentario

  1. benavent

    Un carrer amb el nom geogràfic o topònim de Llutxent que naix, com naixen tants noms dedicats a pobles i ciutats d’època moderna sense motivació, únicament, per dir-ho d’alguna manera, protocol.lari, com l’atorgament d’un títol, honor o reconeixement a un altre veïnat. Una motivació històrica o natural que sí presenten el carrers de Benigànim que posa la seua faç sobre el camí que a d’aquell lloc hi condueix, el de Xàtiva, el camí de la Serra, o el de la Font, Poassa, Eres… fins i tot diríem el de S. Josep, un carrer aquest que podria haver estat, i no sabem si en algun moment es digué així, carrer de Llutxent, perquè lògicament el vell camí ibèric de Xàtiva a Dènia que entrava pel camí de Xàtiva (convertit en carrer en zona urbana), havia de continuar pel camí vell de Llutxent que diuen ara, que d’algun punt devia arrancar, si més no.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES