Seleccionar página

TRES CONTES

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Tres contes.Tres perspectives.Tres estones.Bona pensada de la bq per incorporar aquesta idea i fer-la realitat.Imaginació no en falta, ni ganes.Com tampoc la forma de fer arribar cada any als més menuts aquestos teixits de lletres i il·lusions.Apropar als autors,(autèntics herois) a la gent en un dia de mercat, al mercat dels llibres, én una altra gesta digna i noble.La maquetació, el disseny i la distribució dels continguts, ens han agradat.

Els contes són imprescindibles per anar estructurant i equilibrant la psiqué de l’infant.Omplin els esperits d’il·lusions i esperances i són un contrapés necessari a les realitats del cada dia.

Marieta i la Cistelleta, és més que un conte: un encant de tradicions orals i d’idiosincràsies pures en la boca d’uns protagonistes que es manifesten en noms i topònims molt nostres arrelats dins de l’ànima i dels sentiments (carrer Sant Vicent, Placeta d’en Caus, Carrer Poassa, Plaça de l’Oliver).Una Marieta, gosaria dir, auto-biogràfica i melangiosa.Plena de records i vivències els quals mantenen el seu esperit jove i viu.Indrets entranyables com la botigueta del tio Saoret, l’ermita de Sant Josep,la mítica Font Vella… fan que aquest conte comunique humanitat pels quatre cantons i arribe als fons..No hi ha línia que no mencione i transmita l’essència del ser d’aquest poble.El Bésame la mano, la super-arxifamosa tornada del «tirorí tirorí»,les garrofes,la palla, els reixos i els peixos…i per a rematar,la litúrgia de «la cistelleta», la tradició de la tradició més profunda dels temps nadalencs, fan de «Marieta i la Cistelleta» més que un conte,la convertiexen ja en un clàssic als pocs mesos de vida.Si a tot això afegim unes il·lustracions a l’altura de la qualitat expressada, (la Font Vella,els Cuquellos...) no ens queden de paraules de lloança per a l’autora, la benvolguda Pepica Mahiques, per tot el que està aportant-i encara aportarà- a la cultura del seu poble.

Senent i Tereseta.Una narració amb molt d’enginy : la trobada amb els reis mags, ja a prop del poble, dels protagonistes, prepara el gran dia.Una narració on es mescla el présent i el passat.En la literatura tot és possible, fins i tot una alcaldessa quan encara els carrers estàven sense arreglar i plens de pols.El sempitern «tirorí, tirorí»,la palla,les garrofes, la Font Vella i la gran protagonista dels temps nadalencs, «la cistelleta», conformen una narració on els protagonistes poden a la fi posar en marxa el ritus del seguici reial i ser rebut a les escoles velles com sempre ha passat.La cavalcada s’havia salvat!.De totes les il·lustracions, la del garrofer i la dels tres reis tancant l’ullet. Lourdes González i Alexandra Oltra han enriquit,sens dubte, amb la seua capacitat creadora, el patrimoni cultural del seu poble.

El millor regal de tots,és un cant a l’amistat i en conseqüència,als valors immaterials.El xiquet i el monstre, dualitat clàssica en el temps i espai literari (La Bella i la Bèstia,El Geperut de Notre Dame,Frankestein…King-Kong), explora els sentiments i manifesta tendresa i amor.Dintre els temps nadalencs,l’escenari i els entorns màgics que la serra proporciona i que sempre ha tingut,(Pla dels Arenals,Collet de l’Aire, Pinar de l’Avenc…)Eusebiet i el gegant Trencacudols es coneixen i s’apropen mitjantçant la paraula i el diàleg.L’estrella de nadal-el far que guis als Reis Mags- és a la fi restaurada gràcies a les habilitats i el poder físic de Trencacudols. I els reis mags poden arribar a la fi i complir el manament de la tradició.V. Miguel Benavent ens ha regalat un conte d’ amistat i unes il·lustracions senzilles i originals

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 al nostre poble deurien ser recordades per sempre d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics