Seleccionar página

CONXA SERRANO CUQUERELLA, fent història

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail
CONXA SERRANO CUQUERELLA, fent història

CONXA SERRANO CUQUERELLA, fent història

No sabem si se n’ha parlat ja, o pot ser que particularment no ens havíem assabentat fins que no hem vist el programa del novenari. Parlem d’un fet que no direm que siga històric, però almenys el considerem singular, ja que si la memòria no ens falla és la primera presidenta de la Confraria del Crist, Conxa Serrano Cuquerella, després dels cinquanta anys llargs de la seua existència, període durant el qual les dones han anat guanyant protagonisme, i visibilitat que diuen ara, no debades les vocalies i càrrecs de la junta directiva en principi eren cosa dels homes, mentre que les dones, les anomenades “cambreres” (camareres), desconeguem si formaven part o no de la directiva, pensem que no, però podria ser una impressió equivocada.

Amb el pas temps i els canvis que això comporta la junta acabà constituïda per un equip de vocals i càrrecs directius de dones i homes tots plegats, sense especificar, almenys sobre el paper, l’etiqueta de cambreres; això sí, siga per tradició o siga perquè ho arreplegaven els estatuts o, per ambdues coses a la vegada, els càrrecs (president, secretari, tresorer) continuaven exercits només per homes.

Ara, però, i en un pas més, significatiu això sí, la presidència l’exerceix Conxa Serrano Cuquerella cosa per la qual felicitem la Junta i la protagonista, canvi que no sabem si ha estat motivat per fets simplement circumstancials o d’igualtat, i potser tots dos a la vegada.

I és possible que aquest no siga l’únic canvi tot i que podria ser simplement circumstancial, o no, perquè mirant la composició de la junta trobem singular la composició de la junta que apareix dividida, a més dels primers càrrecs de presidenta i de consiliari, en cambreres, vocals i confrares d’honor, figura aquesta darrera almenys, que ens sembla també innovadora, si no fóra cosa que toquem de gotera.

Coordinació FaceBQ

 1,750 Visites totals,  5 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

ESTADÍSTIQUES

 1,751 Visites totals,  6 Visites avuí

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics