Seleccionar página

CABÒRIES D’UN CONFINAT PEL COVID-19.DIA 15.

  • Facebook

Diumenge, 29 de març de l’any del Senyor de 2020. Dia quinzé de confinament. Els escenaris es repeteixen,Els actors també.I els discursos.«Idem,eadem,idem».Els morts augmenten.La qüestió és que encara les coses no estan clares.Tot són dubtes i poques les respostes fiables, científiques.M’agradaria saber la quantitat de casos (no m’interessa qui sinò quants) que hi ha al poble. Per curiositat. A Madrid se sap.I a València.I a Xàtixa.Per què no a Quatretonda? S’acabarien els murmuris.I les càbales.

Avuí he tingut un control de la guàrdia civil al poble.A la redona del cimenteri.Molt amables.La meua inspecció favorable i justificada. M’han recordat que injustificadament no es pot sortir i menys en cotxe. Tot correcte. Em semblen neccessaris aquests controls.El poble, fantasma.Fantasmagòric,diria jo.

Estic llegint moltes barbaritats.Com per exemple aquells que per contentar, volen traslladar festes de lloc i temps. Traure-les del seu context i del seu entorn natural.Em sembla el més cutre del món.Retrògrad.Es tancar en fals qüestions pendents. Mesures populistes. És com traslladar per decret la primavera al mes de novembre. O decretar que l’any tinga 400 dies. Les festes van associades i arrelades a mil aspectes i funcions.Seria com llevar un queixal sense arrancar l’arrel. O canviar un queixal i implantar-lo al nas.

Acabe el dia veient a la tele unes declaracions del bisbe Benavent (han participat tots els bisbes de les Espanyes) on parla del Covid-19. D’una forma valenta,crítica i realista ha descrit la situació: «Crece el número de los enfermos y fallecidos.Entre las autoridades no hay consenso de las medidas que hay que tomar.El sistema sanitario está en peligro de colapsar. Los científicos no encuentran un remedio rápido para atacar la enfermedad. No sabemos ni cómo ni cuándo acabará ésta situación.Humanamente hablando, no hay motivos para el optimismo…». Amb els peus a terra i les mans al cel. De tots els bisbes que han parlat de la qüestió, el que més s’ha mullat ha sigut ell. Serenament però molt ben dit i molt clar.Ferm en en les seues conviccions.

 2,186 total views,  2 views today

The following two tabs change content below.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Latest posts by Pepe (see all)

Sobre el Autor

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics