Seleccionar página

EFEMÈRIDES

Del nostre pas sempre queden petjades més o menys borroses unes, més oblidades les altres, o més clares unes quantes. Efemèrides i aniversaris que només són una xicoteta mirada retrospectiva, un xicotet record des de la distància i abstrets que som, generalment, del moment en què s’hi produïren que de segur va tindre les seues picabaralles i discussions, o potser no. Així que d’aquell fet, d’aquell any que fa el…, tenim per a enguany, entre d’altres i «salvo error u omisión»:

1595

-425 aniversari de l’escriptura d’amollonament i delimitació del terme de Quatretonda –pel que fa a la part que correspon al pla- desgallonat del terme general de la baronia de Llutxent.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

1895

-125 aniversari de l’arribada de l’aigua del barranc dels Conills als carrers de Qda sent alcalde Rafael Alberola de Cinto. Un destacat projecte que havia estat impulsat per l’anterior alcalde Estanislau Alberola.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

-125 aniversari de la jubilació del mestre Codonyer que va deixar una forta petjada en generacions de quartondins durant els cinquanta anys que exercí a les escoles unitàries de Qda.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

-125 aniversari de la renovació de l’ermitori de S. Josep tal i com podem llegir en una façana de rica informació epigràfica.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

-125 aniversari del naixement de Jesús Alberola Benavent (1895-1969), l’”ingeniero” (de camins), medalla d’or de la vila i fill predilecte (1952), prohom quartondí que dirigí o projectà diverses obres comunals del poble.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

1970

-50 aniversari de l’organització de les festes patronals per quintes de festers joves, 18 anys les xiques i 20 els xics.

-50 aniversari de l’estrena del conjunt musical Los Cucos a Quatretonda.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

-50 aniversari de la retolació del “carrer de Cuatretonda” a la veïna vila de Benigànim.

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

-50 aniversari de la inauguració de diverses obres urbanes singulars per part del governador civil com el Poliesportiu o la construcció de les noves escoles (avui Biblioteca Pública/Centre Cultural i Educatiu Elvira Veres).

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

1995

-25 anys des que per uns motius o altres les festes de SPere passaren de tres dies i l’”Entrà” a quatre dies més la referida vespra.

benavent

 1,140 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics