Seleccionar página

DIUEN QUE LA HUMANITAT ESTÀ ENTRANT A UN NOU CICLE

DIUEN QUE LA HUMANITAT ESTÀ ENTRANT A UN NOU CICLE

   Diuen que la humanitat està entrant a un nou cicle.

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

   Que açò de l’aldea global va en serio.

   Que els valors que regien el nostre immediat passat no valen per a res.

   Que la joventut arrasa amb noves costums i distinta manera de veure la vida.

   Que la tecnologia ens du a ser més sabuts que mai.

   Que no tindrem necessitat de pensar perquè els ordinadors ens ho donaran tot digerit.

   Que possiblement les lleis estaran tan clares que aquests artefactes substituiran els judicis  tradicionals, només hauran de ficar-hi dins les dades del cas a tractar i amb la velocitat de la llum ens donarà el veredicte.

   Que no serà obligatori anar a treballar per guanyar diners perquè les màquines ho resoldran tot quasi sense donar-li al botó.

   Que podrem estar mirant el dia sencer la gran pantalla plana de la televisió que tothom tindrà a la sala principal de la casa.

   Que estarem sempre connectats amb nostre grup virtual d’amics sense tindre que suportar la presencia física de tant d’individu perquè diuen que així no existirà el risc del contagi d’infermetats.

   Que la reproducció es farà mitjançant transmissors moleculars enviant els nostres fluids a un centre estatal on ahí els robots analitzaran el producte i faran la mescla segon els patrons que prèviament s’haurà establit per l’organisme polític de torn.

   Que connectat a sensors d’un aparell ultra electromagnètic tothom podrà gaudir de qualsevol plaer que li demane i que, sense posar-nos cap tipus d’inconvenient ni mal de cap —sol·lícit ell com ningú―, ens farà viure multitud d’instants orgàstic desitjats i sense cap company, o companya tangible, d’aquesta manera es desterrarà el ferm control que la societat exercís de manera inquisitorial sobre les inclinacions sensuals de l’ésser en qüestió.

   Que sense responsabilitat alguna, ni empalustrar-se les mans, matarem al que es fique per davant —sobre la pantalla 3D de casa, amb so estereofònic quadrangular envoltant, clar— i matant a degolla podrem desfogar-nos de les tensions acumulades durant la jornada.

   Que els fills arribaran a casa ja madurs i amb la lliçó sabuda perquè l’organisme competent els haurà convertit en persones com cal i duran el segell oficial que els permetrà alimentar-se de gratis.

   Que la Història la canviarem a gust personal i segons l’estat d’ànim, i ens convinga, tantes vegades com el sistema de control universal dispose.

   Que podrem votar als nostres representants, i mandataris de la Cosa Pública, senyalant amb el dit sobre la imatge que ens mostraran al saló de la vivenda automatitzada i estèril.

   Que els gossos no aniran deixant els excrements pel carrer sense control perquè, si de cas arriben a cometre tal disbarat, els projectors de ralls fematers instal·lats en les vies urbanes  convertiran  la matèria sòlida en pols desinfectant que destruirà els pocs microbis que allí quedaran.

   Que com no necessitarem eixir de casa, perquè ens vindrà tot pels transports moleculars, al no veure’ns la cara no ens barallarem amb el personal.

   Que tothom serà igual i distint alhora, la qual cosa és impossible entendre amb aquesta mentalitat tan antiga actual.

   Que encara que s’extingisca  tot tipus d’animal podrem tindre’ls al nostre voltant només desitjar-ho i demanar-li-ho a viva veu al control dinàmic nostre particular que, ràpidament, i de manera virtual, seran aquests ens hologràfics la delícia i plaer més exquisit imaginable…, i sense perill de què et foten un mos.

   Que no es necessitarà cap cos de policia perquè, com els conciutadans no interactuaran mai personalment amb un altre de fora del colomer, haurà desaparegut el delicte.

   Que s’aconseguirà que la terra produïsca tot tipus de fruits sense actuació humana perquè la manipulació efectuada a la biosfera permetrà a aquesta auto-refer-se indefinidament.

   Que a tot individu se li assignarà una data de caducitat, si bé no sabrà mai quina serà aquesta i passarà de la situació «en viu» a la de «suspensió eterna», i sempre serà un succés acompanyat per un concert de timbals, violes i trompeteria que no deixarà que l’interfecte s’adone que la funció li s’ha acabat i només veurà a la pantalla casera, —3D, quadrifònica, sensurround i emanació olfactiva d’última generació— el THE END, la qual cosa no sabrà què vol dir perquè el Guguel 234.0 li l’hauran desconnectat des del Control Central.

   Una mostra de que el canvi ja ha començat la vaig tindre davant del meus ulls l’altre dia que anava passejant i vaig veure escrita la senyalada prohibició ―que hi ha en la fotografia que he ficat en la capçalera d’aquest escrit― en un indret on no veia jo cap bassa, rierol, piscina o cosa similar a mil metres a la redona.

   Només ens faltava que Stephen Hawking ens haja advertit que el “bosón de Higgs podria ser tan inestable com per arrastrar a l’espai i al temps a un col·lapse total i, per tant, a la destrucció de l’Univers ―o Cosmos― si anem tocant-li el nas amb l’accelerador de partícules “franchelvétic.

   Una cosa us pregue als mestres d’escola: tingau paciència perquè en un no res s’acabarà la calor i a l’hivern potser que es gelen les idees!

   Còpia de l’escrit que vaig publicar el 10 de setembre de 2014 en www.quatretondadigital.es, adreça aquesta que a hores d’ara el «.es» l’han canviat per «.info».

   Senyor, Senyor, quin patiment tindre que canviar a una edat com la que jo tinc, si bé el missatge és esperançador perquè de segur que açò serà el nou PARADÍS, estarem tot lo dia amb la cama en alt, sense fer-ne ni un brot!

                                                                                           Salva,

                                                                                           Agost, 2020

 740 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Salvador Alberola

Salvador Alberola és un lliurepensador que estima el seu poble.Des de la llunyania difon el seu pensar i la seua concepció del món.És conscient de la realitat que l'envolta i amb el seu criteri i estil opina i desenvolupa el seu pensament. La poesia,l'assaig i "les coses del seu poble" es veuen reflectides en aquestes pàgines.

1 comentario

  1. Pepe

    Cap a un nou cicle? Sense dubte,El que passa és que va tot tant de pressa que al digerir-lo pot ptovocar indigestions incòmodes i còlics seriosos.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿CREUS QUE TOTES LES VÍCTIMES QUARTONDINES DE LA COVID MEREIXEN SER RECORDADES? ?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake
Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics