Seleccionar página

LA TORNADA AL COLE: ARRISCADA,DIFÍCIL I INCERTA

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

De tots és sabut que esperem setembre amb certa incertesa i desassossec…entre d’altres per la temuda tornada al col·le.Tots parlen i opinen de la qüestió però molt pocs donen solucions.La solució seria que el «bitxo» fera mutis de l’escena, cosa improbable i difícil.Si ja el dia a dia en una classe es presenta amb les seues complicacions quotidianes d’estructures,programes,plantejaments de l’actual sistema ple fins rebentar de teories, conceptes i bones intencions impregnades de «buenismo» i pedagogies erràtiques fonamentades al voltant del «mundo de yupi» i quasi buit de realitats…si a tot això li afegim el COVID19, es presenta un curs complicat i dur…arriscat,difícil i incert.

La veritat és que ningú s’esperava això.Quan un mal ataca a un sistema fort,estable, amb defenses sòlides i fonaments segurs…les probabilitats d’hecatombe són menors o almenys la catàstrofe no és tan gran.El cas és que el sistema educatiu no va sobrat ni de fortaleses,ni de principis ni d’objectius clars i efectius, per la qual cosa el COVID19 farà estralls si els plantejaments per combatir-lo a les aules no són sòlids i desgraciadament es pot quedar en «linda teoria» i «fum botafumèric» com tants i tants somnis dels il·luminats.Les barreres en són moltes.

El treball que els espera als «currants» de base de l’educació (que no són tots els que «treballen» a les escoles) és de proporcions titàniques.La lluita diària, sense treva.Moltes de les activitats que se’ls assignaran poc tindrà a veure amb les seues funcions.A les funcions de llibreters,peó de mudances,decoradors,porters,agència de viatges,neteja i molt més…caldrà afegir el d’informàtics,infermers,controladors sanitaris i agents «multifuncions», treballs assistencials com per exemple del menjador escolar… a més d’aquells que cada dia dicte les ocurrències del «Diari Oficial» o les idees màgiques de l’autoritat competent.

En arribar a aquest punt, podríem fer-nos la següent pregunta : I ensenyar,…quan ensenyen? La tornada al col·le d’enguany…la gran aventura per descobrir! Serà apassionant!

 1,114 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics