Seleccionar página

LA TORNADA AL COLE: ARRISCADA,DIFÍCIL I INCERTA

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

De tots és sabut que esperem setembre amb certa incertesa i desassossec…entre d’altres per la temuda tornada al col·le.Tots parlen i opinen de la qüestió però molt pocs donen solucions.La solució seria que el «bitxo» fera mutis de l’escena, cosa improbable i difícil.Si ja el dia a dia en una classe es presenta amb les seues complicacions quotidianes d’estructures,programes,plantejaments de l’actual sistema ple fins rebentar de teories, conceptes i bones intencions impregnades de «buenismo» i pedagogies erràtiques fonamentades al voltant del «mundo de yupi» i quasi buit de realitats…si a tot això li afegim el COVID19, es presenta un curs complicat i dur…arriscat,difícil i incert.

La veritat és que ningú s’esperava això.Quan un mal ataca a un sistema fort,estable, amb defenses sòlides i fonaments segurs…les probabilitats d’hecatombe són menors o almenys la catàstrofe no és tan gran.El cas és que el sistema educatiu no va sobrat ni de fortaleses,ni de principis ni d’objectius clars i efectius, per la qual cosa el COVID19 farà estralls si els plantejaments per combatir-lo a les aules no són sòlids i desgraciadament es pot quedar en «linda teoria» i «fum botafumèric» com tants i tants somnis dels il·luminats.Les barreres en són moltes.

El treball que els espera als «currants» de base de l’educació (que no són tots els que «treballen» a les escoles) és de proporcions titàniques.La lluita diària, sense treva.Moltes de les activitats que se’ls assignaran poc tindrà a veure amb les seues funcions.A les funcions de llibreters,peó de mudances,decoradors,porters,agència de viatges,neteja i molt més…caldrà afegir el d’informàtics,infermers,controladors sanitaris i agents «multifuncions», treballs assistencials com per exemple del menjador escolar… a més d’aquells que cada dia dicte les ocurrències del «Diari Oficial» o les idees màgiques de l’autoritat competent.

En arribar a aquest punt, podríem fer-nos la següent pregunta : I ensenyar,…quan ensenyen? La tornada al col·le d’enguany…la gran aventura per descobrir! Serà apassionant!

 888 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

pels morts COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics