CONTROLAR ELS NOSTRES ACTES

CONTROLAR NOSTRES ACTES

    Volem controlar nostres actes. Què innocents som! No sabem que forces alienes, i altres que per dins del cos acampen, ens manegen al seu antull?

    Són les del cos reaccions químiques que de continu estan hi  succeint movent-se per mantindre’ns vius i sens ser conscients que no som qui les provoquem.

    Les altres, que de fora venen, ―l’entorn físic, les costums, la societat, la cultura, els aliments, l’oratge, l’educació, ideologies polítiques, preceptes religiosos, lleis, adversitats, la publicitat, etc.―, tots alhora manegen nostre jo.

    Pensem que el sapiens té lliure albir, així ens ho han fet creure predicadors dogmàtics eixits de la intel·ligència oficial que impera al segle XXI. Intenten, segons asseguren, contribuir a la prosperitat de l’especie humana i alhora fer individus més lliures.

    És la tecnologia la que sense dir-ho volen aquests propagandistes que ens adonem que mitjançant aquest nou avanç aconseguirà servir-se’n la humanitat i arribar a un grau de benestar i felicitat com mai abans podia haver pensat que veuria.

    No som conscients que els “amos” que controlen els instruments electrònics que amb tanta facilitat obtenim estan sabent més de cadascú del mortal utilitari que aquest incaut de si mateix.

    Conforme es va avançant amb l’ús d’eixes novelles eines més ens convertim en esclaus al servici del modern Ens Omnipotent, el qual va fixant i mostrant-nos, segons beneficie els seus interessos, la meta desitjada que, gracies al “marketing” que tan bé sap manejar i vendre, hem cregut candits i innocents, que és aquesta meta allò que nostra personal reflexió ha decidit que és on volíem arribar per saber què som i el perquè de nostra existència.  

    A poc a poc l’Ens va arreplegant informació. Sap on comprem el menjar; on estem vivint; quines coses ens agraden; quines són nostres tendències polítiques; coneix nostres sentiments; nostra edat, si tenim o no parella; el sexe i l’orientació que d’ell tenim; nostre poder adquisitiu; els diners que tenim al banc; treball; situació laboral; infermetats; controls mèdics; medicines que prenem; indrets i preferències de viatges; on passem les vacances; assegurances; entrades a Internet de tot tipus (no s’oblide la pornografia); quins són i com pensen nostres amics classificant-los segons els missatges que amb ells intercanviem; les compres telemàtiques; les pel·lícules que més veiem; series televisió que seguim; documentals; i del món visual el gènere que més “mirem”… La llista es fa llarga, podeu afegir-ne més…

    Si alguna vegada estem dubitatius en prendre una decisió, l’Ens i les rutines dels seus programes informàtics, no només ens ajudaran a adoptar la solució que més ens convinga sinó que de segur vindrà un dia que la decidirà el programa mateix.

    Amb aquest instrument tan intel·ligent també el Poder podrà  reglamentar i aplicar automàticament què decideix per a cadascú de nosaltres sens que haja per part del personal criteri distint perquè era això, i no altra la voluntat, que “de sempre hem tingut”…

    I si eres fidel indiscutible i inqüestionable de l’amo governador de torn sabràs que allò que faça i atorgue per llei tot és per lliurar-nos de manera altruista del “funesto vicio de pensar”, que com tothom sap dóna molt de mal de cap.

    I ara jo em pregunte: quins seran els oficis que dins de 30 o 50 anys tindran els nostres descendents? N’hi haurà “paro” o no treballarà ningú? Serà la intel·ligència artificial amb les seus màquines qui ho farà tot?

    Si de cas, i voleu, un altre dia parlarem dels nanosensors que es ficarà a les persones dins del seu organisme i anirà transmitent a l’OCCSB (Ordinador Central de Control de la Sanitat i Benestar) en quina situació anímica i de salut està l’interfecte per poder actuar la màquina electrònica i corregir ràpidament si alguna anomalia existeix que contravinga el que s’estableix en la legislació creada i emesa per l’Oficina d’Intel·ligència Artificial Governativa.

    El meu amic de Corbera, que de tot açò en sap un bon cabàs, m’assegura que els nanosensors podran també soltar dins del corrent sanguini substancies químiques aprovades per la Comissió Mèdica Central perquè si convé que vaja un numero determinat de gent al futbol i no se’n troben tants aficionats per tindre “lleno hasta las banderas” eixe OCCSB comence ipso facto a actuar fent que el nanosensor vesse el corresponent producte dins la sang dels que aleatòriament haja decidit l’Oficina i així omplir l’estadi amb individus que potser que mai de la seua vida hagen vist un partit de futbol.

    Ell, el de Corbera, em jura i perjura que: “no saps tu Boret lo bé que funciona tant “d’adelanto i que “feliça” serà la gent. Tu saps quantes coses poden fer els que manen? Ni t’ho pots imaginar…”

    No volia jo raonar al principi de l’escrit de quina manera controlem nostres actes i decisions?

    “Maedeu” en quin “bollit” m’he clavat!

                                                                                                                 Salva

PS — El dia que la tecnologia sobrepasse la interacció natural entre les persones, el món tindrà una generació d’idiotes.

El 9 de març 2014 vaig publicar a QD, si voleu saber què deia podeu entrar a:

                                                                                              ALBERT EINSTEIN

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES