«QUATRETONDA HOY CELEBRA EL DIA DE SAN MARTÍN…»

«QUATRETONDA HOY CELEBRA EL DIA DE SAN MARTÍN…»

Distingit senyor director de QD:

Demane disculpes per no haver entrat abans a QD com ja fa temps que no entrava, no sabia dels comentaris i tertulies que aci es feien ara per casualitat he entrat estos dies i he vist el comentari sobre la festeta de St. Martì… la veritat és que ja ho haviem penjat en el feisbuc, i no tenia pensat posar-hoo aci per vergonya a que em digueren (para el interes te quiero Andrés) la idea era només lúdica al temps de no deixar perdre les arrels, però sempre d´ una forma desenfadà dir que la música l´ hem treta gràcies tambè a la col·laboraciò de Na Teresa Canet que ens va deixar que la gravarem no es gran cosa, el tempo es lento , no està completa (para que no es cansaren), i de segur que la tonalitat no és la correcta para entonar, però tot això és degut a la joventut dels participants. però açò és el principi, ara ja la tenim i a l´ any que ve intentarem estar un poc millor. També m’agradaria que se pugueren recuperar altres cançons del poble com les de batre, les dels quintos, o la de l’escala, perque no? si ja no és hora, doncs l ´any que ve demane disculpes i espere que ens faça recordar aquells anys no molt llunyans .

Miguel Miñana Benavent

Quatretonda hoy celebra
la fiesta de San Martín
y de campo nos marchamos
todo el pueblo chiquitin. ( BIS )

Siguiendo costumbre sana
y arraigada tradición
salimos esta mañana
con la más grande ilusión
hacia la ermita cercana
entonando entonando esta canción
que es grito de fe lozana
de amor que sale sale del corazón.

De vacaciones hoy gozamos
y felices nos sentimos
hoy por los montes saltamos
y con gusto nos reímos
auras frescas respiramos
aire puro de los pinos
sobre el césped nos sentamos
y un buen yantar ingerimos.

(novembre de 2011)

5 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Mira quina alegria m’ha donat escoltar la cançó de Sant Martí! Fa uns anys (poquets, 2 o 3, o seran 20 o 30?) anavem a celebrar la festa a l’ermita, i després baixavem per la font de Mahiques i anavem al xopar, un lloc que per l’època en que estavem, estava plena de fulles caigudes dels xops i ens ho passavem d’alló més bé jugant a tirar-nos -les.
  Per aquestes dates me’n recorde molt de Dª Lola, la dona de Dº Salvador, que va ser la que ens va ensenyar la cançó de sant Martí després de la missa, en la pinada de davant de l’ermita…Quins records més bonics! Em sap mal que els xiquets de hui no puguen tindre eixos records el dia que siguen grans. Però almenys gràcies a gent amb il·lusió per fer coses, com és el cas de Miguel, i a Teresa que ha conservat la lletra i música de la cançó (ja ens va passar la lletra l’any passat i es va publicar a QD) podrem seguir disfrutant d’aquesta festa.

 2. Pepe

  Benvingudes siguen Miquel, totes les aportacions i treballs que vinguen a enriquir desinteressadament els records, els costums i la cultura del poble. Et felicite de cor per les teues idees. Són molt bones i originals, plenes de trellat i sentiment. Bon escenari l´ermita de Sant Martí : festa de xiquets i no tan xiquets amerat de música i alegria. Bon escenari va ser la Font Vella. De vergonya res, Miquel. Tens ganes de fer coses per aquest poble i ho demostres. Les teues idees les poses en pràctica i no es queden solament en bones intencions. Ja et dic, un plaer col·laborar amb tu. Ah ! i enhorabona als músics xicotets, que en lloc d´estar per ahí de qualsevol manera, gràcies a persones com tu, van i ens han fet reviure una tradició en perill de mort.

 3. M. Amparo

  Publicado 19 noviembre, 2011 en 4:48 PM
  Miguel, la cançó està perfecta. Ojalà abans s’haguera fet.

 4. benavent

  Una sorpresa, i un treball digne. Crec que és la primera vegada que he sentit la versió musicada, i no cal dir que m’agrada més que la lletra, que massa coentona m’ha semblat sempre, producte d’una època i, possiblement, del món infantil a qui anava destinada.

  benaventbenaventr

 5. Prats

  Enguany per la plutja . No s’ha pogut anar a celebrar el Dia San Marti , a la seua Ermita.Ara que està ja restaurada. S’ha fet a la pàrroquia la Celebració. Esperem el pròxim any anar.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 5 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES