L’ AGUINALDO 2018

Un altre any la tradició s’ha manifestat i «els xics i xiques» de l’aguinaldo l’han tornat a reviure i amb nota

Ahir ens van visitar. El seguici de l’aguinaldo. Un grup compacte, organitzat i en ordre.Amb el seu estendart,tambors i joventut.Era ja nit fosca i el silenci ens convidava sota la complicitat de les estrelles.Una oració amb paternoster pels nostres difunts.Un bon nadal. I un comiat seré.
Un comiat respectuós i un «fins l’any que ve».Mentrestant els records anaven i tornaven.Pensava en les persones que tots els anys eren puntuals a la cita i enguany ens observaven des de dalt.Vull dir, des del cel.És el cicle de la vida.La llei de la vida És el devenir del temps.


Cants,precs,desitjos i records. És «l’aguinaldo»de Quatretonda…protagonitzat pels festers 2019. Música i prel·ludi. Arranjament d’unes tradicions amb arrells. Plenes.Celebracions del Nadal. Un Nadal cada vegada més lluny de les fonts. Cada vegada més lluny de la vertadera essència.


1 comentario

  1. benaventb

    La veritat, és tot un acte de resistència i activisme cultural, a més d’altres valors, que ha de tindre una llarga tradició que -en companyia d’altres actes- fa que estos dies siguen diferents i únics.

    I com sempre passa que amb l’edat girem amb nostàlgia la mirada cap enrere, entre altres coses i com deia el canonge perquè el temps de futur va escurçant-se, i enyorem aquells arguinaldos en què entraven cantant a les cases desitjant les Bones Festes, i pels motius que siga, dic jo que n’hi hauria confiança, cantant aquella cobla festiva –en valencià- convidant l’ama de casa perquè traguera els dolços i licors del Nadal, que no era una cosa molt abundant però totes les nits de la volta queien un o dos convidets, l’alegria dels infants i majorets.

    No sé com és ara perquè –ho confesse- ja fa molts anys que no sóc de la partida, ni generalment em trobe a casa quan passen però, i per la mateixa configuració de les llars en què moltes d’elles s’han convertit en magatzems i pisos, ni tenen els rebedors l’amplada que tenien abans les cases per la necessitat d’entrar el carro, els cantors de l’arguinaldo resten moltes vegades de fora el carrer.

    Felicitar els joves, i no tan joves, per la seua tasca.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES