Seleccionar página

L’ AGUINALDO 2018

Un altre any la tradició s’ha manifestat i «els xics i xiques» de l’aguinaldo l’han tornat a reviure i amb nota

Ahir ens van visitar. El seguici de l’aguinaldo. Un grup compacte, organitzat i en ordre.Amb el seu estendart,tambors i joventut.Era ja nit fosca i el silenci ens convidava sota la complicitat de les estrelles.Una oració amb paternoster pels nostres difunts.Un bon nadal. I un comiat seré.


 • Facebook
 • twitter
 • Gmail


Un comiat respectuós i un «fins l’any que ve».Mentrestant els records anaven i tornaven.Pensava en les persones que tots els anys eren puntuals a la cita i enguany ens observaven des de dalt.Vull dir, des del cel.És el cicle de la vida.La llei de la vida És el devenir del temps.


Cants,precs,desitjos i records. És «l’aguinaldo»de Quatretonda…protagonitzat pels festers 2019. Música i prel·ludi. Arranjament d’unes tradicions amb arrells. Plenes.Celebracions del Nadal. Un Nadal cada vegada més lluny de les fonts. Cada vegada més lluny de la vertadera essència.


Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

1 comentario

 1. Benavent

  La veritat, és tot un acte de resistència i activisme cultural, a més d’altres valors, que ha de tindre una llarga tradició que -en companyia d’altres actes- fa que estos dies siguen diferents i únics.

  I com sempre passa que amb l’edat girem amb nostàlgia la mirada cap enrere, entre altres coses i com deia el canonge perquè el temps de futur va escurçant-se, i enyorem aquells arguinaldos en què entraven cantant a les cases desitjant les Bones Festes, i pels motius que siga, dic jo que n’hi hauria confiança, cantant aquella cobla festiva –en valencià- convidant l’ama de casa perquè traguera els dolços i licors del Nadal, que no era una cosa molt abundant però totes les nits de la volta queien un o dos convidets, l’alegria dels infants i majorets.

  No sé com és ara perquè –ho confesse- ja fa molts anys que no sóc de la partida, ni generalment em trobe a casa quan passen però, i per la mateixa configuració de les llars en què moltes d’elles s’han convertit en magatzems i pisos, ni tenen els rebedors l’amplada que tenien abans les cases per la necessitat d’entrar el carro, els cantors de l’arguinaldo resten moltes vegades de fora el carrer.

  Felicitar els joves, i no tan joves, per la seua tasca.

ARA MATEIX

Users: 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics