Seleccionar página

AL VOLTANT DE LA SANITAT

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Després de tot el que hem passat, vull continuar donant les gràcies als metges, infermeres, auxiliars, personal de neteja, celadors, administratius…a tots els que treballen a la sexta planta de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

De Quatretonda també estic molt agraïda, molt. I ho estic de Carmen l’infermera. De la resta no tinc paraules per expressar el que han fet amb nosaltres.

A part de que per desgràcia la malatia també els ha tocat i han posat de substituts algunes persones que passaven per allí (que per cert, així jo també em puc considerar metgessa, que per a ordenar paracetamol per telèfon no cal tindre molts estudis, ni per afirmar que quan un passa el covid «se suposa» que té anticossos, ni per dir que si no menges és impossible anar al water…i més perles com aquestes) l’empatia que mostren és nul.la

Sé cert que a Oliva, per exemple, l’infermer es passa per casa  dels majors de quan en quan, i si cal, el metge també. A Xàtiva metge i infermera visiten els malalts de covid a casa amb totes les seues proteccions. I van a fer les pcr a casa dels majors,

Abans un metge de poble i Pepica atenien tots els cassos i hui entre 5 o 6 persones al centre de salut i no n’hi ha cap que estiga disponible per visitar malalts de forma presencial o almenys deixar que vagen a la consulta.

Ací, al departament de salut Quatretonda-Llutxent es veu que quan van repartir la por al bitxo estaven a primera fila i la van agarrar tota. Tota la que n’hi havia i un poc que van demanar als del voltant.

És molt humà tindre-li por al bitxo, però si n’hi ha metges, infermeres, auxiliars, personal de neteja que amb totes les mesures de protecció estan entrant a curar els malalts en els hospitals, em pregunte per què ací no ho poden fer.

Em consta que n’hi ha gent molt agraïda que conta i no acaba diguent que els han cridat tots els dies quan estaven malalts, que la pediatra s’ha desviscut, que la del calaix ho ha facilitat tot… jo puc dir que sols una vegada ens van cridar per voluntat pròpia i una altra gràcies a Carmen.

A mi m’han atés presencialment en la privada amb totes les mesures de protecció. Per què no a la pública?

No tinc paraules. Estic molt dolguda. I no vull dir el que pense perquè em tancarien. Encara que no els desitge cap mal, si tenen conciència i poden dormir, que dorguen, jo els tindré presents durant el que em reste de vida.

I quan un, no es dona a la seua feina deu deixar pas a qui sí ho pot i ho vol fer.

I unes últimes preguntes: en mans de qui estem? en qui dipositem la nostra confiança? En mans de qui dipositem la nostra vida? és qüestió de que tingues «enxufe» amb els metges?

 TENIM LA MILLOR SANITAT?   SÍ, PER A QUI SE LA POT PAGAR, PERQUÈ COM QUE ESTÀ L’ESTRET DE L’EMBUT EN ELS CENTRES DE PRIMÀRIA DELS POBLES, NO TENS MOLT A FER…ÉS TRIST, PERÒ CERT.

 1,419 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Rosa Mahiques

La professora Rosa Mahiques està interessada per les curiositats i els detalls. Anecdotari històric. Punts i apunts de la vida quotidiana els quals cal conservar i mai oblidar.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics