SITUACIÓ VOLCÀNICA

A tots el nivells, escales , racons… la situació general va agreujant-se a cada minut que passa. Els rius subterranis de lava encesa, incandescent i mortífera sempre han estat, el que passa és que és ara quan surt a la superfície i ho arrassa tot : estructures, benestar, i la mateixa tranquil-litat.

Passe el que passe, ja res ens sorprén. La casta política està tocada de mort, per això mateixa ja tot els té igual. De segur que pensen ; «Cuando las barbas de tu vecino…»

Sense excepció, vegem un desastre de panorama. Ho he dit moltes vegades: mentre no canvien tots els que estan ara, la situació no millorarà. La regeneració és necessària i imprecindible. La unitat de tots també és imprescindible. I aquí no canvia res, ni a nivell local, ni comarcal, no autonòmic, ni estatal.

Continua faltant transparència, honestitat, valor, entrega…i els ciutadans no estem bovos ja que encara tenim sentits, ulls, orelles i una mica de cervell. Mires al voltant i penses…no dimiteix ni un polític…Per què serà? -La resposta és senzilla : simplement per que la uela deia que el que estiga bé que no es menege.No deixen la política mai i sempre són els mateixos perquè la política és per e ells una professió d’on trauen el seu «modus vivendi» ja siga en dinerari o en espècie. A l’haver esdevingut la política matèria professional, del que es tracta és traure quants més diners, dietes, influències per a endollar…millor que millor. Molts escàndols surten cada dia. Els ventiladors dels diferents aparatos llancen una i altra vegada misèries i brutícia. L’escàndol de hui segur que serà més xicotet que el demà. La casta sempre agranant cap a casa. Són uns professionals de l’escombra-arreplegadora. Continuen sense tenir vergonya, Continuen igual que sempre. I aquí no passa res. Res de res. Fins quan?

Als nostres fills estan tancant-los el futur. Estan obligant-los a emigrar. Estan obligant-los a vendre’s al mercat quasi de l’esclavitud. «Os esperamos. España es lo mejor» els deia aquell qui més mana l’altre dia quan un bon grup de joves se n’anaven a terres llunyanes a buscar-se el pa. (Déu meu, quina situació més patètica).

Els drets dels treballadors honrats estan xafant-los com si de panderoles es tractasi. Mentrestant, la casta ben que es col·loca i col·loca als seus en els millors chollos i endolls mai coneguts.

Se’ls ompli la boca de bromera quan diuen que faran cas de la iniciativa i idees dels ciutadans… (ja,ja i ja). Ja voldria vore només una de les iniciatives dels ciutadans fetes realitat. Almenys alguna de les de trellat i forrellat. Em moriré amb les ganes. La casta política vol pobles dòcils que s’agenollen al seu pas. Que els diguen que són molt guapos, intel·ligents, honrats i justos.

Fins que no vinga una casta que comence en primer lloc per respectar al seu poble, les perspectives són més que negres. Fins que l’actual casta no deixe pas a una nova amb.vertaderes ganes de renovació no farem res. Tot seran paraules i mendides.

A la fi, el que més dol és el silenci dels corders.

 

2 Comentarios

 1. Pepe

  «La catarsi no pot tardar. Si tarda, malament.»La petardà» del volcà deixarà petjades històriques. El forat del trauma serà tal que el buit no es podrà omplir.»

  Reinterpretació del «Planeta de los simios»

 2. Salva

  Sobre l’assumpte volcànic he de dir-li que el mateix dia sis de gener d’enguany vaig remetre una carta als Reis d’Orient per veure si ses Majestats poden «tirar-nos una maneta», encara que com sóc un descregut…

  i MOLTES GRÀCIES per obrir-nos la finestra.

  Salutacions com sempre

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES