Seleccionar página

PLOU FANG

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

No m’heu de convéncer : No és normal que ploga fang.Vinga del Sàjara o de la lluna, com tampoc és normal que ploguen arbres,edificis o elefants.I és que tot està canviant tant i tant que quan plou fang ja no ens crida l’atenció fins i tot ens hem acostumat i ara lo «anormal» és que ploga aigua i ja estem acostumats a que fang ploga.Café mai va ploure al camp, però no m’estranyaria que un dia ens alçarem i vegerem tot negat de café.

I així van passant els dies.»I como pasan los años» que decía la canción.I com canvia tot i a tots els nivells.Unes coses seran per a bé i altres no tant.L’evolució segueix el seu camí i els temps ens deixa a tots al lloc de la Història que ens pertoque encara que,com ja sabeu, la Història també és relativa del tot, ja que,segons qui la conte,serà d’una forma o d’altra. El fet inqüestionable és que ara plou fang i cada vegada més.I ho deixa tot brut i asquerós.Voldrà la natura regalar-nos amb banys de fang per a a aquells que no podem anar als llocs paradisíacs a pendre-lo? Com la mare Natura és tan llesta…!

 743 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

1 comentario

 1. salva

  «La Història també és relativa del tot, ja que, segons qui la conte, serà d’una forma o d’altra».

  Així és amic Pepe. Quan es parla del passat de la Historia ―o de l’historia menuda― RES ÉS INNOCENT, encara que no se siga conscient del que s’està fent, en eixe moment del discurs estem justificant i reforçant alguna idea del nostre present.
  El que diem que passà allà, en temps de Mariacastanya, ho maquillem sibil·linament perquè es vol justificar un pensament que ens passeja per la “sesera”, haja sigut parit aquest per nosaltres o siga dictat pel redemptor-jefe de la colla al que pertanyem d’afició només, per indestructible fidelitat a la tropa o per ser una veritat indiscutible de la que som fervents devots”.

  Mon pare, que es crià “amb l’aixada pel mànec al bancal”, em parlava d’aquesta idea explicant-me, de manera senzilla, la manipulació ideològica dels “patres conscripti quatretondins” a les darreries del segle XIX. Tenia informació de primera mà l’home.

  I si un dia s’alça del llit vostè i veu com plou café, espere una miqueta perquè de segur que al “rato” vindrà mesclat amb llet.
  Si no és així, “enchufe” la tele i veurà com intentaran convèncer-lo de què és la cosa més normal del món que en ploga mesclat amb llet de vaca o de camella.

  I a seguir discutint els tertulians… Ho fan els interfectes televisius per discernir i mai per barallar-se, faltaria més! Que per això cobren!

ARA MATEIX

Users: 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics