LA MENTIRA, PECAT CAPITAL

Estem ja tan acostumats a tantes mentires que ja estem vacunats i poques coses ens creiem. Un ser que no para de mentir es converteix en un mentider i la seua credibilitat cau a zéro. Una altra cosa es canviar de criteri: tots els éssers ho podem fer. Aleshores, quina és la gran diferència entre mentir i canviar de criteri? Quan un ser ser diu una mentira sap en eixe moment que no és veritat allò que està dient. Quan es canvia de criteri sol ser perquè les circumstànes han variat. El canviar de criteri i el mentir són difícils de desllindar. Si canvies sovint de criteri pots arribar a no ser fiable, I si dius moltes mentires aleshores la credibilitat , com he dit, baixa a zèro creïllero.

El més perillós de tot, perillossíssim, es produeix quan les mentires són assimilades i digerides per la gent, per la bona gent, que a falta de més entenedores es creuen tot el que ix per la boca dels seus líders. Si un líder els diu que un burro vola, la bona gent s`ho creu, sense analitzar, sense pensar…i vosaltres sabeu que de bona gent hi ha un montó.

Es fa urgent educar amb criteris. Vacunar contra el fanatisme. Mirar més enllà. Obrir-se al món. No refiar-se de ningú. I als mentiders, màxim si tenen responsabilitats intentar extirpar-los des de les urnes. Cal ressussitar a Montesquieu, pobret, que està en les últimes. L’ excel·lència ha de brillar, ha d’estar en l’ADN de les persones que ens manen…perquè hi ha per ahí cada element…

1 comentario

  1. Salvador Alberola Benavent

    Ací li deixe senyor director lo que li demanava als Reis de l’Orient, que si no recorde mal era que els fidels, que n’hi ha a gavelles, tinguen una mica de trellat i s’acostumen a pensar, és gratis.

    https://quatretondadigital.info/2018/02/14/41909/

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 6 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES