MÚSICA…

Fa uns anys, pocs, estudiava jo a València i vaig tindre la sort de viure totes les falles en la seua “essència”, és a dir, amb totes les coses bones i les no tan bones.

Venia jo d’un poble amb tradició “bandística”, on n’hi havia dues bandes de música que feien passacarrers ara i adés. I que bé sonaven les dues!

Allà a València, el primer any que vaig estar, pensava escoltar eixa música celestial però el primer passacarrer amb falleres que vaig vore i sentir no anava acompanyat per una banda de música tal qual jo les coneixia. No, no. Anaven acompanyats per una banda de “cornetes”, que tot siga dit, no tinc res en contra però tampoc a favor. Vaig pensar que això era perque no haurien trobat una banda instrumental per a contractar. Però tampoc, la segona anava igual, i la tercera…sols vaig vore una comissió fallera amb una banda com toca.

Sense música la vida seria diferent. Més silenciosa o més estrident, però diferent.

Al cap d’uns anys es deguen adonar que això no era el correcte per a unes falles, que eixes bandes són de Setmana Santa i van canviar el “xip” i van tornar les bandes instrumentals.

En temps actuals passa alguna cosa semblant.

Ara i adés es contracten per a tot tipus d’events les batucades. Molt boniques, sí, però per al lloc i event que toca, no per a qualsevol acte.

Hui he tingut el plaer d’escoltar en la cavalcada dels Reis, primer la batucada i al final la banda “La Nova” del meu poble. No n’hi ha color, ni so que puga igualar eixa música que amenitza qualsevol acte, que igual et fan un concert, que un passacarrer, que una entrada de Moros i cristians, o el que calga que es posen per davant. I estes paraules que he dit igual valen per a La nova com per a La Lira.

Sense música la vida seria diferent. Més silenciosa o més estrident, però diferent.

1 comentario

  1. Rafael Benavent

    Certament és com dius, però és que per ací les bandes de tambors i cornetes, almenys les que jo he conegut, són, diguem-ne, senzilles. Tampoc les partitures ajudaran molt, si sembla que manta vegades van més de «Despertà». Res a vore, crec jo, amb aquelles altres bandes de tambors de l’Andalusia en Passió, per posar un exemple, que no sé si toquen només aquelles composicions, però la diferència és molt gran, sonen bé a l’oïda, més coral, polifòniques i no tan estridents, possiblement perquè els instruments de vent són una mica més variats, de la mateixa família, però no només cornetes.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES