INCENDI

Sense saber encara les causes. aquí teniu informació gràfica de l’ incendi d’aquest matí.

FOTOS I VIDEO DEL CONSORCI DE BOMBERS

2 Comentarios

 1. Rafael Benavent Benavent

  Mirant les imatges m’han revingut a la memòria un altre cremat, industrial com diu vosté, no massa lluny de l’actual, a la Fàbrica, o més concretament al magatzem on treballaven els draps, activitat que durant uns anys va ser ben present en la geografia urbana quartondina.

  El succeït va ocórrer un dia de festes, molt probablement el mateix dia del Crist de finals dels setanta o primers de la dècada següent en què les campanes batallaren a foc a primeres hores de la tarda. I allà com tants altres que ens encaminàrem, i primer amb poals i després amb un remolquet-bombeta sulfatador que algú va portar atacàrem el foc, intentant banyar aquelles bales de drap, el foc de les quals no véiem, segurament per la pressió a què estava sotmés el material tèxtil.

  Quan arribaren els bombers, la primera i millor faena que feren és apartar-nos, perquè allò hagera pogut ser un desastre si aquelles bales hagueren rebentat la paret des de la qual atacàvem –a poalades- el foc que només véiem a través d’una porta lateral del magatzem que donava a la casa, tapiada aleshores per bales de drap apilades.

  Sense saber realment que es coïa allí dins d’aquell magatzem de draps, tot aquell personal –majoritàriament jovent que havia acudit a la crida del campanar- no sabem, no érem conscients, que ens haguera pogut passar.

 2. rafael benavent benavent

  Enhorabona als relators! I a QD! Així s’escriu la història. A les verdes i a les madures, nostre dèficit divulgatiu (i altres més importants) està en no ser MADRID. Ara, a esperar que d’aquestes cendres renasca algun projecte substitutiu per reactivar els llocs de treball i l’economia local.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES