COM ÉS POSSIBLE ?

El CENTRE DE SALUT «VELL»

CÒM ÉS POSSIBLE?

Com és possible que a principis dels  anys 80 Quatretonda tenia un metge  que no comptava amb cap consultori ni gran, ni menut, ni nou, ni vell, però un molt bon metge que atenia al poble 24 hores al dia  durant 7 dies a la setmana amb l’ajuda d’una infermera solament? Cosa que tot siga dit, em sembla injust però hui tenim 3 metges, 2 infermeres, una administrativa peeeerò, si et poses malalt a les 2 o les 3 de la vesprada no et poden atendre en el Centre de Salut, has d’anar a Llutxent.

Quatretonda comptava també amb un carter que  t’atenia 24 hores al dia, molt injustament també per part de la gent que quan ens donen un dit ens agarrem tot el braç i de vegades tot el cos. Hui tenim una oficina «sucursaleta» de Benigànim on sols pots anar 1 hora o mitja hora al dia a hores intempestives i que no et garanteixen que pugues fer tots els tràmits que t’ofereixen a altres llocs.

Així mateix, teniem un «Cuartel de la Guardia Civil» que també atenia el poble durant 24 hores al dia i hui tenim una patrulla que passeja de tant en tant pel poble però si els necessites amb urgència igual tarden a acudir perquè estan per Montaverner, Alfarrasí, Guadassèquies…i mentre acudeixen ja t’han robat, o han abusat d’algú, o l’alarma que tens a casa sona, sona i sona i no t’atreveixes a entrar a ta casa.

I la casa dels Senyorets, què em dieu? Una casa que podria ser patrimoni cultural del poble ha desapareguti  a canvi tenim una finca molt peculiar al seu lloc.

 La casilla una altra casa que a Llutxent l’han conservat i hui és l’oficina de turisme però que nosaltres l’hem llevat i a canvi tenim una figuera que no sé si dona moltes figues però «enfigats» sí que estem, sí

I arribem als llavadors. Tots els pobles que comptaven amb aquest servei els han conservat i ara són un element patrimoni del poble per poder-los visistar però els quartondins no; els quatondins som de «desfer»  i «fer». Ara són llavadors, ara guarderia, ara un mig centre de salut … quina serà la propera cosa, casa o lloc que desfarem?

Ara, impostos sí que en paguem sí. Molts més que a principi dels 80. Podem dir que estem millor ara que abans? Vosaltres mateix podeu tindre la resposta.

EL CENTRE DE SALUT «NOU»

2 Comentarios

  1. Pepe

    Tot és possible. A vegades, en lloc d’avançar anem arrere, com el carranc. El nou centre de salut és molt qüestionable ja que no afegeix CAP nou servei. Serà SUCURSAL d’altres centres més importants que tampoc se`n passen en serveis. Els pobles menuts tenen aquestes dificultats. No poden comptar amb els serveis d’una Xàtiva o d’una Gandia, però almenys serveis mèdics les 24 hores faria falta. Quant a la seguretat ciutadana i edificis enderrocats…prou d’ acord. I dels impostos fan falta. molta falta per a mantenir a tant paràsit començant per dalt del tot i acabant per la base.

  2. RAFAEL BENAVENT

    Enhorabona, Rosa, per desgranar tan bé tots els «mals» dels «bens» que tan malament ens hem auto administrat. Per a emmarcar. Crec que el teu article deuria passar a ser constitutiu d’estudi per part de nostres autoritats. Tots som responsables del ahir, del avuí i de nostre projecte de futur. Potser ens cal, malgrat les mancances econòmiques-administratives que patim, més participació i implicació ciutadana. Il·lusionar, incentivar l’aportació de crítiques i propostes. Una bústia?

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES