CARTA OBERTA

CARTA OBERTA

 Instal·lada cómodament, per a quan una església valenciana……………?

 ESTIMATS D. VICENTE ESPASA, RECTOR DE LA PARRÒQUIA DE QUATRETONDA I D. ENRIQUE BENAVENT, ARQUEBISBE DE VALÈNCIA:

   Per a quan una Església Valenciana EN València i AMB els valencians?

   Naturalment, soc conscient de que no faig cap reivindicació “popular”. De que els cada vegada menys nombrosos “fidels” que  restem assistint a la litúrgia dominical, ni a cap ritu religiós que s’ens ofereix, tots en normal i normatiu castellà, IMMERGITS, HOMOLOGATS com històricament ens han instruït, ja Ni s’ho plantegen, Ni els importa, Ni els preocupa, Ni són conscient de la discriminació i menysteniment  que comporta. Homologació a la qual, INSTITUCIONALMENT ha contribuït aquesta església, com NINGÚ, sent la més fidel corretja de transmissió lingüística, colonitzadora castellana, contracorrent, contra natura, i contra les recomanacions del Concili Vaticà II, dècades ha, que patim el  POBLE, que s’ens infringeix. Quant menys els ha de preocupar als aliens, als que olímpicament passen d’ella sense sentir-se concernits. No: En contra del que “oficialment” s’ens diu, s’ens imposa, s’ens inculca, els veïns, tant de Quatretonda com els de la Vall d’Albaida, com probablement més del 95% dels pobles del País Valencià, no som bilingües. Reivindicació la qual no comporta cap menysteniment contra el castellà sinó, per dignitat i autoestima, contra no ser assimilats, absorbits i desapareguts culturalment, lingüísticament, espanyolíssimament,… ECLESIÀSTICAMENT, CLERICALMENT, contra nosaltres. Un temor a tres bandes  m’acompanya: «Con la Iglesia seguiremos topando?”.  “Para ofrendar nuevas glorias a Espanya?”. “Por Dios por la Patria i el Rey?”.

Respectuosament, Rafael   

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES