ELECCIONS MUNICIPALS

ELECCIONS MUNICIPALS

       El proper 28 de Maig estem convidats a les urnes per a votar els nostres candidats polítics que ens han de representar als pobles. A tots ells, gràcies. Més encara, per   la limitada dotació econòmica i possibilitats reals de que disposen per afrontar la solució dels problemes i necessitats de cada moment, amb nostres    arques intervingudes, succionades, de què disposem. 

      Sense cap menysteniment vers ningú (al contrari: Gràcies a ells!), ni ara ni abans, mai he estat militant de cap partit tot i que, ideològicament,  tinga les meues  preferències. Crec que com ens passa a la majoria. És pel que, siguen de dretes o d’esquerres, preferentment, aposte per què siguen autòctons, no sucursalistes ni  d’obediència a Madrid, forat negre per a nosaltres. A eixe Madrid que la seua presidenta actual, recentment acaba de definir: “Madrid es España y España es Madrid”.

   Vaja, quasi melic de l’Univers!:  “Aplausos i vuelta al ruedo”. És el que tenim. Tot i que, a la pràctica constatable, té tota la raó del món: És el que ha sigut, és, i no   renuncien a continuar sent en el futur: Madrid, km.0. Per a tot.

   Amb tot el respecte pels possibles discrepants: Considere que als valencians mai ens han respectat en nostra realitat ètnica, cultural, econòmica, diferenciada,    sinó que, a més, han procurat  esborrar-nos-la dels nostres cors, sentiments i de nostres ments, en un intent continu d’absorbir-nos, d’alienar-nos, d’omologar-nos des de tots els fronts, tant com han pogut, a les seues “Nobles i loables leyes de Castilla”. Per què serà?

  Sempre he pensat que tal pretensió no tindrien si nosaltres fòrem simplement una continuació del seu altiplà. Dit sense menyspreu, en tant que molts més altres valors    que els ètnics, geogràfics o econòmics ens configuren a tots. Però que en el fons de tot conqueridor o conqueriment, a la força, de l’alié, subjau l’egoisme descarnat o el  complexe d’inferioritat.

      Malauradament, nostra realitat  esdevinguda, condicionada, contaminada per l’exercici del poder en que estem immergits, sotmesos, és la que és. I els    partits polítics que ens demanen el vot, dubte si cap d’ells planta cara, o està dispost a fer-ho en el futur, a eixa “Espanya- Madrid o Madrid-Espanya” que ens   (des)governa, succionant-nos, absorbint-nos integralment, tant com pot, com un forat negre,.

   ALERTA, doncs, patrons, subalterns, grumets i viatgers a bord del vaixell de nostre País: Res més eficaç per a nostra desaparició com a Poble, que la INCONSCIÈNCIA de pertanyença diferenciada, subordinats, que nostra falta d’autoestima, ….,  venuda per 30 Monedes de Vots a la Central Hispània.

Rafael 

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES