LA DANSÀ 2024

LA DANSÀ 2024

La Dansà de Quatretonda: Un homenatge a la tradició i la cultura valencianes

Al bell mig de la Vall d’Albaida, amagat entre muntanyes i oliveres, es troba el poble de Quatretonda. Un poble petit, però amb un cor immens, que guarda gelosament un dels seus tresors més preuats: la Dansà.

Més que una simple dansa, la Dansà de Quatretonda és una manifestació cultural única, un viatge al passat a través del moviment i la música. Una tradició que es remunta segles enrere, quan els pagesos i pastors celebraven la fi de la collita i l’arribada de la nova temporada amb cants i balls alegres.

Amb el pas del temps, la Dansà ha evolucionat, però la seva essència ha romàs inalterada. Un grup de parelles, vestits amb els seus trajos tradicionals, recorren els carrers del poble al so del tabal i la dolçaina, interpretant una sèrie de danses populars valencianes.

La jota, el bolero, el fandango… cada melodia té el seu propi encant i cada moviment dels balladors narra una història, transmet un sentiment. La Dansà és un espectacle vibrant i ple de color, que contagia alegria i vitalitat a tots els presents.

Però la Dansà de Quatretonda no és només un espectacle per a gaudir com a públic. És una participació activa, una manera de sentir-se part d’una comunitat, d’una cultura. Els balladors, homes i dones de totes les edats, assagen durant mesos per a poder oferir la millor versió d’ells mateixos el dia de la festa.

La Dansà de Quatretonda és un exemple de la riquesa i la diversitat del folklore valencià. Una tradició viva que cal preservar i transmetre a les noves generacions. Un recordatori que la nostra cultura és la nostra identitat, el que ens fa únics i especials.

Assistir a la Dansà de Quatretonda és una experiència inoblidable. Un viatge a través dels sentits que et transportarà a un altre temps i et farà sentir la veritable essència del poble valencià. No et perdis l’oportunitat de gaudir d’aquest espectacle únic i emocionant.

Apart de la seva bellesa cultural, la Dansà de Quatretonda té un gran valor social i econòmic per al poble. La festa atreu a visitants de tota la comarca i de la resta de la Comunitat Valenciana, dinamitzant l’economia local i donant a conèixer el patrimoni cultural de Quatretonda.

En definitiva, la Dansà de Quatretonda és molt més que una simple dansa. És un símbol de la identitat valenciana, una tradició viva que cal preservar i celebrar. Un espectacle únic i emocionant que no et deixarà indiferent.

LA Dansà de Quatretonda

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES