COSTUMS I TRADICIONS ATÀVIQUES DEL CAMÍ DE SANTIAGO: “LA ABOFARDA”

Salva
8 de juny de 2024

2 Comentarios

  1. Salva

    Un nebot meu, que ha fet el Camí no fa molt, quan ha llegit açò de la petxina vieira m’ha dit que a ell li digueren per allà que els condemnats per algun delit, i anaven de peregrinació a Santiago, si en tornar a la presó mostraven “la Compostela” ―document justificatiu d’haver peregrinat que s’ha entregat sempre en les oficines de la Catedral― junt a la vieira, els commutaven la pena concedint-los un indult.
    L’home que en Rabanal del Camino em contà lo del Derecho de Pernada em va aclarir quan jo li vaig exposar lo de la “Abofarda” que s’ha procurat sempre llevar del cap al personal caminer l’idea dels condemnats perquè si després, quan el peregrins tornaven de volta a casa es penjaven la petxina al coll, per allà on anaven passant eren vists i considerats segur, segur, com uns delinqüents. Com vostè comprendrà, em deia i m’insistia recalcant-ho molt serio: «eso no es una buena propaganda para el Camino de Santiago, además, el milagro de la “la Abofarda” es más místico i espiritual, está dentro de les tradiciones jacobeas i no es tan terrenal».

    Au pues! Podeu agarrar i creure la que més vos agrade de les dos.

  2. Salva

    No sé, no sé, perquè d’espiritual el “Derecho de Pernada” crec que en té poc.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES